Tærte med ricottacreme, rabarber og rabarbersirup
Tid: 40 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 15 minutter Antal personer: 6 personer DET SKAL DU BRUGE 400 g hvedemel 50 g mandelmel 150 g flormelis 300 g smør 1 æg 1 aflang tærteform, ca. 12 x 35 cm RABARBERKOMPOT OG RABARBERSIRUP 200 g rabarber ½ vaniljestang 80 g lyst rørsukker
RICOTTACREME 400 g ricotta 40 g flormelis korn af 1 vaniljestang
PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron Opskrift - sådan laver du tærte med ricottacreme, rabarber og rabarbersirup
1. Blend hvedemel, mandelmel, flormelis og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt æg, og blend godt. Saml dejen i en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 30 minutter. 2. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir, og tryk den ud i en smurt form. Sæt den på køl. 3. RABARBERKOMPOT OG RABARBERSIRUP: Rens rabarber, og skær dem i 2 cm små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt sukker. Bring rabarber, resten af sukkeret og vaniljesukkeret i kog i en gryde sammen med den tomme vaniljebælg. Småkog i 8-10 minutter. Fjern bælgen. Tag alle rabarberstykkerne op, og læg dem i en skål. Lad saften koge lidt mere ind, til den bliver tyk. Afkøl. 4. RICOTTACREME: Pisk ricotta, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker. 5. Forvarm ovnen til 180°. Bag den kolde tærtebund i ovnen i 15 minutter. Afkøl den. Fordel ricottacremen på tærtebunden. Fordel rabarberstykkerne på cremen, lige inden tærten skal serveres, og hæld lidt sirup over. Servér resten af rabarbersiruppen ved siden af.
Tip: Rabarbersirup tilovers? Hæld lidt på din yoghurt eller morgengrød!
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg 