tærte
Desserter

Tærte med nektarin og honning

Tærten med nektarin smager fantastisk og når den er færdigbagt, kan den holde sig på køl i en lille uges tid, men mon ikke den er spist inden!

Tærte med nektarin og honning til 6 personer

Tid: 15 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 1 time.
 
DET SKAL DU BRUGE
180 g koldt smør
340 g hvedemel
120 g sukker
2 æggeblommer
1 spsk. vand
1 ovnfast fad, 20 x 30 cm
smør til formen
 
FYLD
6 nektariner
65 g sukker
2 spsk. honning
1 spsk. majsmel
40 g mandelmel
 
TOPPING
1 æg til pensling
50 g sukker
 

Opskrift - sådan laver du tærte med nektarin og honning

 
1. Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel og sukker. Saml dejen med æggeblommer og vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i ca. 30 minutter.
 
2. Del dejen i 2 (den ene del lidt større end den anden). Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg den største del i et smurt fad, så den dækker fadets bund og indvendige kanter. Prik dejen med en gaffel. Stil fadet i køleskabet.
 
3. Fyld: Skyl nektarinerne, skær dem i kvarter, og fjern stenene. Vend nektarinerne godt sammen med sukker og honning, og fordel dem oven på tærtedejen i fadet. Drys nektarinerne med majsmel og mandelmel. Læg den anden del dej ovenpå som låg, og tryk dejen godt sammen i kanten med en gaffel.
 
4. Topping: Pisk ægget sammen, og pensl det på dejlåget. Drys med sukker. Bag tærten i en 160° varm ovn i 50-60 minutter, til den er gylden og sprød.
 
PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær
 
 
Læs mere om: