Desserter

Syltede figner med vaniljecreme

af Camilla Zarah Lawes 15. juni 2011
Foto: Lars Ranek
Butikkerne bugner af tørrede frugter, som naturligvis kan spises, som de er. Men prøv at lægge fignerne i en portvinslage, og servér dem med en skøn citron-vanilje-creme

(8 personer)200 g tørrede figner3 dl mørk portvinkorn og bælg af ½ stang vanilje4-6 spsk. sukkerCITRON-VANILJE-CREME:250 g mascarpone200 g græsk yoghurtfintrevet skal af 1 økologisk citronkorn af ½ vaniljestangKog portvinen langsomt op med vaniljekorn, vaniljebælg og sukker. Lad det koge ind til det halve. Vend fignerne i, og giv dem et hurtigt opkog. Lad dem køle af. Rør ingredienserne til vaniljecremen sammen, og servér til fignerne sammen med en skefuld af lagen.RELEVANTE LINKS