Desserter

Syltede abrikoser med is og små kager

af Camilla Zarah Lawes 30. april 2012
Foto: Lars Ranek
Jeg har brugt en madeleineform til kagerne, men du kan også bruge små muffinforme. Servér kagerne med en god is og de søde frugter. Du kan bruge nektariner eller ferskner i stedet for abrikoser

(6 personer)SMÅ KAGER:3 æg100 g rørsukkerfintrevet skal af 1 økologisk citron100 g hvedemel1 tsk. bagepulver100 g smeltet smør2 spsk. akaciehonningVANILJESYLTEDE ABRIKOSER:3 dl vand1 dl rørsukker½ stang god vanilje400 g friske abrikoser (eller 1 god dåse abrikoser)TILBEHØR:god vaniljeisPYNT:myntePisk æg og sukker hvidt. Tilsæt citronskal. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Vend det smeltede smør i dejen sammen med honning. Stil dejen på køl i 10 minutter.Smør 20 madeleineforme eller mini-muffinforme med smør. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i en 190° varm ovn i 10 minutter.Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og halvér dem. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og afkøl dem. Servér de små kager med abrikoser og vaniljeis.Kokoskage med appelsinsyltede rabarber