
Syltede abrikoser med is og små kager
30. april 2012(6 personer)
SMÅ KAGER:
3 æg
100 g rørsukker
fintrevet skal af 1 økologisk citron
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
2 spsk. akaciehonning
VANILJESYLTEDE ABRIKOSER:
3 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser (eller 1 god dåse abrikoser)
TILBEHØR:
god vaniljeis
PYNT:
mynte
Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt citronskal. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Vend det smeltede smør i dejen sammen med honning. Stil dejen på køl i 10 minutter.
Smør 20 madeleineforme eller mini-muffinforme med smør. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i en 190° varm ovn i 10 minutter.
Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og halvér dem. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og afkøl dem. Servér de små kager med abrikoser og vaniljeis.



