https://dk-femina-backend.imgix.net/media/833e245e2daa49d399f4a8bd7ce53d2b.jpg
Desserter

Syltede abrikoser med is og små kager

30. april 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Jeg har brugt en madeleineform til kagerne, men du kan også bruge små muffinforme. Servér kagerne med en god is og de søde frugter. Du kan bruge nektariner eller ferskner i stedet for abrikoser

(6 personer)
SMÅ KAGER:
3 æg
100 g rørsukker
fintrevet skal af 1 økologisk citron
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
2 spsk. akaciehonning

VANILJESYLTEDE ABRIKOSER:
3 dl vand
1 dl rørsukker
½ stang god vanilje
400 g friske abrikoser (eller 1 god dåse abrikoser)

TILBEHØR:
god vaniljeis

PYNT:
mynte

Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt citronskal. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Vend det smeltede smør i dejen sammen med honning. Stil dejen på køl i 10 minutter.
Smør 20 madeleineforme eller mini-muffinforme med smør. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i en 190° varm ovn i 10 minutter.
Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst, og det har konsistens som tyktflydende sirup. Tag lagen fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Flå abrikoserne, og halvér dem. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og afkøl dem. Servér de små kager med abrikoser og vaniljeis.

Kokoskage med appelsinsyltede rabarber

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/b0c9f5501b80410494143c941faceb0b.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også