Desserter

Sunde kugler med hvid chokolade og lakrids

13. december 2014
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Uhm ... sunde kugler til en sød tand. Forvandlingskuglerne er stærke udenpå og blide indeni. Stærkt vanedannende. Smager allerbedst kolde

Sunde kugler med hvid chokolade og lakrids (ca. 40 stk.)

DET SKAL DU BRUGE

100 g hvid chokolade25-30 friske dadler (købes i æsker i grøntafdelingen)75 g mandler med skalfintrevet skal af 1 appelsin2-3 spsk. appelsinsaft½-1 dl kokosmel2 spsk. god kakao2-3 tsk. lakridspulver

 

Opskrift - sådan laver du sunde kugler med hvid chokolade og lakrids

Hak chokoladen groft, og smelt den i en lille skål over vandbad. Pas på, den ikkebliver for varm!

Tag stenene ud af dadlerne, og kom dadler, mandler, appelsinskal og 2 spsk. saft i en blender/hurtighakker. Kør det ret findelt. Er det meget fast, så kom lidt mere saft i. Hæld den smeltede chokolade i, lidt ad gangen, og kør det sammen. Kom så meget kokosmel i, at massen bliver fastere og sammenhængende. Den bliver fastere, efterhånden som den køles af. Tag massen ud på bordet, og tril 2-3 stænger af den. Lad dem køle lidt af, og skær dem i 40 stykker. Tril dem til kugler. Bland kakao og lakridspulver, og tril kuglerne nogle gange i det. Det gøres nemt på en tallerken, som du ryster. Lad dem blive helt kolde, bedst på køl. Opbevares koldt.

LÆS OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker