Desserter

Stegte dejkugler med kanel og kardemomme

De små stegte hapsere minder lidt om en berliner eller en æbleskive – de er blot mindre og mere delikate. Dyp dem i syltetøj, og nyd dem i én mundfuld! Her får du opskriften på stegte dejkugler med kanel og kardemomme

Stegte dejkugler med kanel og kardemomme 30 stk.

 
Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL STEGTE DEJLUGLER MED KANEL OG KARDEMOMME
1 æg
1½ dl sødmælk
55 g sukker
160 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
5 dl olie til friturestegning
 
SUKKERDRYS
160 g sukker
½ tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
 
TILBEHØR
hindbærsyltetøj
 
PRØV OGSÅ: Vild med de små stegte dejkugler? Så prøv også at lave lækre hjemmelavede berlinere - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du stegte dejkugler med kanel og kardemomme

 
1. Dejkugler: Pisk æg, mælk og sukker sammen. Rør forsigtigt hvedemel og bagepulver i blandingen.
 
2. Sukkerdrys: Bland sukker med kanel og kardemomme, og sæt det til side til at rulle de færdigstegte kugler i.
 
3. Opvarm olien i en lille sauterepande. Brug en teske at tage dejen med, og lad dejen glide af skeen ned i olien, så der samler sig en lille kugle. Steg kuglerne i ca. 2 minutter; tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Rul kuglerne i sukkerblandingen, og servér med hindbærsyltetøj.
 
 

 

Læs mere om: