stegte dejkugler
Desserter

Stegte dejkugler med kanel og kardemomme

2. marts 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
De små stegte hapsere minder lidt om en berliner eller en æbleskive – de er blot mindre og mere delikate. Dyp dem i syltetøj, og nyd dem i én mundfuld! Her får du opskriften på stegte dejkugler med kanel og kardemomme

Stegte dejkugler med kanel og kardemomme 30 stk.

  Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL STEGTE DEJLUGLER MED KANEL OG KARDEMOMME 1 æg 1½ dl sødmælk 55 g sukker 160 g hvedemel ½ tsk. bagepulver 5 dl olie til friturestegning   SUKKERDRYS 160 g sukker ½ tsk. kanel 1 tsk. kardemomme   TILBEHØR hindbærsyltetøj   PRØV OGSÅ: Vild med de små stegte dejkugler? Så prøv også at lave lækre hjemmelavede berlinere - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du stegte dejkugler med kanel og kardemomme

  1. Dejkugler: Pisk æg, mælk og sukker sammen. Rør forsigtigt hvedemel og bagepulver i blandingen.   2. Sukkerdrys: Bland sukker med kanel og kardemomme, og sæt det til side til at rulle de færdigstegte kugler i.   3. Opvarm olien i en lille sauterepande. Brug en teske at tage dejen med, og lad dejen glide af skeen ned i olien, så der samler sig en lille kugle. Steg kuglerne i ca. 2 minutter; tag dem op af olien med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Rul kuglerne i sukkerblandingen, og servér med hindbærsyltetøj.   PRØV OGSÅ: Donuts med kaffeglasur