Desserter

Squashkage med appelsinglasur

Den er i familie med gulerodskagen og får den samme saftige krumme. Squashkagen holder sig længe, og når ingen ser det, kan du smøre en skive med smør og juble af fryd. Her får du opskriften på squashkage med appelsinglasur

Squashkage med appelsinglasur til 6 personer

Tid: 20 minutter. Bagetid: 1 time
 
DET SKAL DU BRUGE
300 g squash
200 g smør
4 æg
200 g sukker
350 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
saft og skal af 2 usprøjtede appelsiner
ca. 2 dl flormelis til glasuren
evt. tørrede morgenfruer
1 rugbrødsform
 
PRØV OGSÅ: Squashkage er i familie med gulerodskage. Få opskriften på en lækker gulerodskage med creme
 
Opskrift - sådan laver du squashkage med appelsinglasur 
 
1. Tænd ovnen på 180°. Skyl squashen, og riv den groft på et rivejern. Smelt smørret. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker, og pisk smørret i. Bland mel, bagepulver, kanel og kardemomme i en anden skål, og sigt det i æggeblandingen. Rør squash og fintrevet skal af 1 appelsin i dejen. Fordel dejen i den smurte rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
 
2. Riv skallen af den anden appelsin fint. Pres saften af begge appelsiner, og rør saften sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren over den afkølede kage, og pynt med appelsinskal og evt. tørrede morgenfruer.
 
PRØV OGSÅ: Muffins med guelrod og squash