Softice med blåbær og hyldeblomst
Desserter

Softice med blåbær og hyldeblomst

af Susanne Palmqvist 4. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Har du en blender eller hurtighakker, er softicen hurtigt lavet. Både banan og hyldeblomstsaft giver sødme til isen, så sukker er faktisk helt unødvendigt. Du kan bruge frosne hindbær, blåbær eller skovbær eller blande efter behag. Isen kan selvfølgelig fryses, hvis du ikke bruger den med det samme.
4 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 1-2 modne bananer (ikke for store)
  • 2 dl frosne blåbær (eller hindbær eller en blanding)
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1-2 spsk. græsk yoghurt 10 %
  • ½ dl iskold piskefløde
  • citron- eller limesaft

Pynt

  • friske bær og/eller mynteblade

Opskrift - sådan laver du softice med blåbær og hyldeblomst

  1. Skræl bananerne, og frys dem i et par timer. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en blender med hyldeblomstsaft og yoghurt. Kør det cremet.
  2. Kom bærrene i, og tænd blenderen. Hæld fløden i, i en tynd stråle, mens isen blendes færdig.
  3. Smag til med citron- eller limesaft, så smagen er frisk. Ønsker du isen sødere, kan du søde med flormelis eller honning.
  4. Spis den med det samme, eller sæt den på frost i ½ time. Servér med drys af friske bær og evt. mynteblade.

 

Herunder finder du flere opskrifter på lækre desserter