softice med blåbær og hyldeblomst
Desserter

Softice med blåbær og hyldeblomst

af Madredaktionen 2. juli 2015
Hvis du bruger en blender eller en foodprocessor, er softice hurtigt lavet. Både banan og hyldeblomstsaft giver sødme til isen, så sukker er helt unødvendigt. Du kan bruge frosne hindbær, blåbær eller skovbær eller blande efter behag. Isen kan selvfølgelig fryses, hvis du ikke bruger den med det samme.

Softice med blåbær og hyldeblomst til 4 personer

  Tid: 10 minutter. Frysetid, bananer: 2 timer.    DET SKAL DU BRUGE 1-2 modne bananer (ikke for store) 2 dl frosne blåbær (eller hindbær eller en blanding) ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft 1-2 spsk. græsk yoghurt 10 % ½ dl iskold piskefløde citron- eller limesaft   PYNT friske bær  evt. mynteblade  

Opskrift - sådan laver du softice med blåbær og hyldeblomst

  Skræl bananerne, og frys dem i et par timer. Skær dem i mindre stykker, og fyld dem i en blender sammen med hyldeblomstsaft og yoghurt. Kør, til blandingen er cremet. Hæld bærrene i, og tænd blenderen igen. Hæld fløden i, i en tynd stråle, mens softicen blendes færdig. Smag til med citron- eller limesaft, så smagen er frisk. Ønsker du isen sødere, kan du søde med flormelis eller honning. Spis den med det samme, eller sæt den på frost i ½ time. Servér med drys af friske bær og evt. mynteblade   PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant