Desserter

Sølv-karameller med lakrids

Det skinnende sølvpulver får chokoladerne til at ligne små juveler. De smager også meget dyrebart! Her får du opskriften på sølv-karameller med lakrids

Sølv-karameller med lakrids

 
Tid: 40 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer
Antal: Ca. 16 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 tsk. lakridspulver
2 dl piskefløde
250 g sukker
½ dl lys sirup 
½ dl vand 
½ tsk. flagesalt
40 g koldt smør 
spiseligt sølvpulver
300 g mælkechokolade
1 sprøjtepose
1 silikoneform med små kupler
lille pensel
 
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 

Opskrift - sådan laver du sølv-karameller med lakrids

 
Rør lakridspulveret ud i fløden. Hæld sukker, sirup og vand i en dyb pande, og varm det op ved svag varme uden at røre i det, til sukkerblandingen begynder at karamellisere. Når farven har en dyb mørkgylden tone, og det begynder at dufte kraftigt af karamel, tages panden af varmen, og fløden tilsættes under omrøring – vær opmærksom på, at det kan sprutte! Varm forsigtigt blandingen op igen under omrøring, indtil eventuelle hårde sukkerklumper er opløst. Tilsæt salt og det kolde smør lidt ad gangen, og rør, til det er absorberet. Opbevar karamellen i en lufttæt beholder på køl, til den har sat sig, og skrab den derefter ned i en sprøjtepose. Pensl silikoneformene med sølvpulveret med en almindelig lille pensel. Temperér mælkechokoladen, og hæld den flydende chokolade i formene. Vend formen rundt, og hold den med bunden i vejret over en skål, så den overskydende chokolade løber fra. Brug en spatel til at skrabe overskydende chokolade væk fra siderne af de små kupler. Lad chokoladen sætte sig et øjeblik. Klip et hul i sprøjteposens snip, og sprøjt karamellen ud i formene – brug en pensel eller lignende til at skrabe den resterende mængde smeltet chokolade i bunden af karamellerne væk. Lad karamellerne sætte sig i køleskabet et par timer, og vend dem derefter ud af formene. Opbevares på køl.
 
PRØV OGSÅ: Bløde lakrids-karameller
 
Læs mere om: