Desserter

Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder

af Mai Knauer 23. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
Den fløjlsbløde dessert med rosensmag kaldes malabi i Mellemøsten. Her får du en skøn opskrift på sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder

Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder til 4 personer

INGREDIENSER 50 g majsstivelse 5 dl sødmælk 2 dl vand 80 g sukker   SIRUP 60 g sukker ½ dl vand 1 laurbærblad 1 vaniljestang 1 tsk. rosenvand   TIL SERVERING 25 g kokosmel til pynt 25 g usaltede pistacienødder  

Opskrift - sådan laver du sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder 

  1. Rør majsstivelse ud i 1 dl mælk. Hæld resten af mælken i en gryde sammen med vand og sukker, og varm blandingen op under omrøring, til sukkeret er opløst. Pisk majsjævningen i, når mælkeblandingen begynder at dampe. Bring det i kog under piskning, til blandingen tykner. Tag gryden af varmen, og fordel cremen i 4-6 portionsskåle. Læg husholdningsfilm over hver portionsskål, og sæt dem på køl i mindst 3 timer, eller til de er faste.   2. Sirup: Bland sukker, vand, laurbærblad, vaniljekorn og ¼ af vaniljebælgen samt rosenvand i en lille gryde, og varm blandingen op ved lav varme, til sukkeret er opløst. Hæld siruppen på en lille flaske, og sæt den på køl.   3. Servering: Drys desserterne med kokosmel og hakkede pistacienødder, og dryp med sirup.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af auberginedip med granatæbler, krydrede vagtler og sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder. Til forret og hovedret anbefaler vi

Auberginedip med granatæbler – Få opskriften her

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser – Få opskriften her