Desserter

Små tærter med passionscreme og frysetørrede hindbær

af Marie Melchior 8. april 2022
Foto: Line Falck
Små lækre tærter med frisk creme af pasisonsfrugt. Hvis du vil have mørdejen sprød, må du ikke ælte den for meget.

INGREDIENSER

  • 125 g usaltet, blødt smør
  • 75 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. vand
  • 12 små tærteforme (9 cm i diameter)

PASSIONSCREME

  • 6 passionsfrugter
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde

PYNT

  • frysetørrede hindbær

1. Kom smørret i en foodprocessor, og kør, til det er cremet. Tilsæt flormelis, salt, vaniljesukker og mel. Kør, til dejen er som rasp. Hæld den i en skål, og pisk æggeblomme og vand i, til dejen netop samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.

 

2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den i små cirkler. Beklæd små tærteforme med dejen. Prik huller i bunden af hver tærte. Fold alufolie om kanten af hver tærte, så kanterne ikke falder ned under bagning. Bag tærterne ved 200° i 12 minutter. Afkøl tærterne på en bagerist.

 

3. Passionscreme: Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud. Blend frugtkødet, og si det herefter. Pisk fløden og de siede passionsfrugter til skum. Fyld det i en sprøjtepose, og sprøjt det på de kolde tærtebunde. Pynt med frysetørrede hindbær.

 

PRØV OGSÅ: Små blåbærtærter med mascarponecreme

 

TIP: Hvis du ikke har små tærteforme, kan du sagtens bruge en almindelig tærteform (ca. 30 cm i diameter).