sandkager
Desserter

Små sandkager med pistacie og citron

af Susanne Plamqvist 7. april 2015
Foto: Henrik Freek Christensen
Sandkagerne er dejligt svampede, men har også et godt knas fra pistacienødderne. Få opskriften på de lækre små sandkager med pistacie og citron

Små sandkager med pistacie og citron 6 stk.

DET SKAL DU BRUGE

DEJ TIL SANDKAGER 200 g blødt smør 100 g flormelis 100 g lyst rørsukker 3 æg saft og skal af 1 usprøjtet citron 100 g pistaciemasse eller marcipan 150 g hvedemel 1 tsk. bagepulver 50 g usaltede pistacienødder 6 små portionskageforme smør til formene   PYNT 1½ dl flormelis lidt vand eller citronsaft usaltede pistacienødder  

Opskrift - sådan laver du små sandkager med pistacie og citron

  Pisk smør, flormelis og rørsukker lyst og luftigt. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Riv og pres citronen, og pisk citronskal i dejen sammen med pistaciemassen. Vend citronsaft, mel, bagepulver og hakkede pistacienødder i dejen. Smør formene grundigt, og fyld dem næsten helt op med dej. Bag kagerne midt i ovnen ved 185°, til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af. Løsn forsigtigt kagerne langs kanten med en kniv, og vip dem ud af formene. Bland en glasur af flormelis og vand eller citronsaft, og smør det på de kolde kager. Drys med hakkede pistacienødder.       Et godt alternativ til sandkager kan være en pund-til-pund kage med chokolade. Få opskriften her