Desserter

Små mandelkager med appelsin

af Julie Hey 5. december 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Frugt og mandler går op i en højere enhed i disse små lækre kager - pak dem ind og forær dem til dem du har kær

Små mandelkager med appelsin (tid: 40 min.)

Ingredienser(Ca. 10 stk.)150 g mandelmel200 g rørsukker2 tsk bagepulver1 øko-appelsin1 øko-citron4 æg1½ dl olivenolie30 g mandelflagerEvt. 20-30 stk. orange frugtgel

Glasur:1½-2 dl flormelisVand/mælk

LÆS MERE: Mere inspiration til spiselige gaver? SØNDAG har samlet 6 lækre, smukke og opfindsomme spiselige gaver, som du kan give til værtinden i juletiden, se dem her

FremgangsmådeTænd ovnen på 200 grader.

Blend mandelmel med sukker, bagepulver og reven appelsin- og citronskal.

Blend æggene i et ad gangen.

Tilsæt langsomt olien i dejen, så den samler sig.

Hæld dejen i små smurte rugbrøds- eller muffinforme og bag kagerne i ovnen i ca. 20 min. alt efter, hvilken størrelse form. Afkøl på en rist.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande i et par min.

Rør flormelis med et par skefulde kogende vand eller mælk til glasur.

Kom en skefuld på hver kage og pynt med mandelflager og evt. små stykker frugtgele.

LÆS MERE: Her i juletiden bliver vi bombarderet med søde sager og tung mad. Har du brug for lidt afveksling, så prøv denne friske blåbærsmoothie med mandler