Desserter

Små brombærdrømme

af Camilla Zarah Lawes 14. august 2013
Foto: Lars Ranek fra bogen "Kagetid" Lindhardt og Ringhof
En vidunderlig sommerdessert. De delikate nøddebunde er tykke og smager skønt, og du kan bruge alle slags frugter eller bær.

Tid: 12 min. + bagetid 8 pers.

Små brombærdrømme

Dette skal du bruge4½ æggehvider, gerne pasteuriserede200 g sukker100 g mandler med skal100 g hasselnødder8 runde forme, diam. 8 cm eller en bradepande, 20 x 30 cmSmør til formene

Abrikosskum½ l piskeflødeKorn fra ½ vaniljestang5 spsk abrikossyltetøj

Pynt og drys400 g friske brombærFriske myntebladeSigtet flormelis

LÆS OGSÅ: Små tærter med vaniljecreme og jordbær

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk, til hviderne er helt stive.Blend mandler og nødder og vend dem i æggehviderne. Dæk bunden af formene med bagepapir, smør formene godt, og fordel dejen i formene (eller bag bunden i en bradepande, og stik små runde kager ud med en udstiksform med diam. 8 cm. Bag bundene i ovnen i 10-12 min. Lad dem køle helt af. Pisk fløden til skum, og vend vaniljekorn og syltetøj i. Fordel abrikosskummet over nøddebundene, pynt med brombær og mynteblade, og drys. 

LÆS OGSÅ: Skønne, saftige blåbærmuffins