Desserter

Små blåbærtærter med mascarponecreme

af Camilla Zarah Lawes 25. juli 2014
Foto: Columbus Leth
Blåbærtærte smager af sommerdage i mormors have. Her serveres de i små søde portionsanretninger med blød mascarponecreme til
6 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 65 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 25 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 8 små tærteforme (5 cm i diameter)
  • smør eller olie til formene

BLÅBÆRPURÉ

  • 125 g blåbær
  • 75 g sukker
  • 2 hele kardemommekapsler

MASCARPONECREME

  • 200 g mascarpone
  • 3 spsk. flormelis
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • korn af ¼ vaniljestang

TIL SERVERING

  • 125 g blåbær

Opskrift - sådan laver du små blåbærtærter med mascarponecreme

 

1. Rør revet marcipan og sukker sammen. Tilsæt ægget, og rør godt. Skær smørret i tern, og kom det i marcipandejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og rør den godt sammen. Smør tærteformene med smør eller olie, og fordel dejen i bunden af formene. Stil dem på køl.

 

2. Blåbærpuré: Bring blåbær i kog i en gryde sammen med sukker og kardemommekapsler. Lad bærrene småkoge, til de har konsistens som marmelade, og fjern kardemommekapslerne.

 

3. Tag tærteformene ud af køleskabet, og fordel en stor skefuld blåbærpuré oven på hver tærtebund. Bag tærterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter.

 

4. Mascarponecreme: Rør mascarpone med flormelis, fintrevet citronskal og vaniljekorn. Servér helst tærterne, mens de stadig er lune, sammen med friske blåbær og mascarponecreme.

 

PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær