Skakternede småkager
Brød og bagværk

Skakternede småkager

12. oktober 2017
af Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo/Den store Bagedyst - DR1
Disse skakternede småkager var den hemmelige udfordring i andet program af Den store Bagedyst 2017. Småkagerne er flotte og hyggelige at lave, og så smager de af en drøm! Få opskriften her

Skakternede småkager

Tid: 2 timer DET SKAL DU BRUGE VANILJEDEJ140 g hvedemel50 g flormelisca. 1 g fint salt100 g usaltet smør15 g æggeblomme1/2 citron, fintrevet skal herafæggehvide til pensling

KAKAODEJ15 g kakao115 g hvedemel50 g flormelisca. 1 g fint salt100 g usaltet smøræggehvide til pensling

Opskrift - sådan laver du skakternede småkager

Dej Fremgangsmåden for begge deje er den samme. Skær smørret i små tern. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland kornene med noget af flormelissen, til kornene er fin fordelt. Bland alle ingredienserne, og saml dem til en dej. Ælt ikke dejen for meget! Flad dejen lidt ud og kom den i en frysepose. Køl dejen ned til den er kold og fast. PRØV OGSÅ: Mojito-medaljer Samling og bagningForvarm ovnen til 190 C varmluft. Tag vaniljedejen ud, og skær ca. ¼ del fra som lægges tilbage på køl (det skal bruges senere til småkagernes yderste kant). Læg 2 pinde af 1 cm’s tykkelse parallelt med min. 6 cm mellemrum på et stykke bagepapir. Læg nu vaniljedej mellem pindene, og rul med kagerullen henover pindene, så dejen bliver samme højde som pindene. Dejen skal være ca. 20-25 cm lang og ca. 6 cm bred. Fjern pindene og skær dejen 1 cm brede og ca. 20 cm lange stænger (du skal bruge 4 stænger). Køl stængerne ned, imens du gentager processen med kakaodejen (du skal bruge 5 kakaostænger). Tag nu den resterende vaniljedej ud og udrul den på et stykke bagepapir til et felt på ca. 17x25 cm og 2-3 mm’s tykkelse. Du er nu klar til at lægge de nedkølede stænger på dejen i 3 lag, så de danner mønstret, som er illustreret på illustrationen ovenfor. Pensl først feltet med dej med en anelse æggehvide. Pensl nu hver stang let, på alle sider, efterhånden som de placeres på dejen i det korrekte mønster. Sørg for at pakke dem tæt og lige. Luk nu dejen rundt om stængerne og skær overskydende dej fra i siden og i enderne. Ret faconen, så alle kanter er lige og pæne. Køl dejen ned til den er skærefast. Tag dejen ud og skær den i 3-5 mm tykke skiver. Bag dem midterst i oven i 8-10 min. Opskriften er fra "Den Store Bagedyst" som sendes hver onsdag kl. 20.00 på DR1". Få mange flere opskrifter på dr.dk/bagedyst

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også