chokoladetærte
Desserter

Saltet chokoladetærte med kanel og lavendel

11. april 2016
af Louise Dandanell Ørsted, Mai Knauer og Camilla Lawes
Foto: Stine Heilmann og Columbus Leth
Den sprøde mørdejsbund får blødt selskab af chokoladecremen, og med et lille drys salt og parfumerede lavendelblomster på toppen får du en chokoladetærte i særklasse. Her får du opskriften på saltet chokoladetærte med kanel og lavendel

Saltet chokoladetærte med kanel og lavendel til 12 personer

  Tid: 30 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 15 minutter. Afkølingstid: 2 timer   DET SKAL DU BRUGE TIL SALTET CHOKOLADETÆRTE MED KANEL OG LAVENDEL   TÆRTEBUND 150 g hvedemel 50 g flormelis 100 g smør  1 æggeblomme en tærteform, diameter ca. 26 cm smør til formen   CHOKOLADECREME 3 dl piskefløde 300 g mørk chokolade 40 g smør  ½-1 spsk. kanel    PYNT 1-2 spsk. flagesalt 2 spsk. tørrede lavendelblomster   PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med citronskal  

Opskrift - sådan laver du saltet chokoladetærte med kanel og lavendel

  1. Tærtebund: Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Hæld det i en foodprocessor sammen med smør skåret i tern, og saml dejen hurtigt med æggeblommen ved at lade foodprocessoren køre. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Rul den kolde mørdej ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir og smurt med smør. Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i ovnen i 15 minutter. Lad den afkøle.    2. Chokoladecreme: Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen, og læg den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til al chokoladen er smeltet. Rør smørret i cremen sammen med kanel, og fordel chokoladecremen over den bagte tærtebund. Lad kagen stå på køl et par timer, så chokoladecremen bliver fast og kølig. Pynt kagen med saltflager og lavendelblomster lige inden servering.   TIP: De tørrede lavendelblomster kan udelades eller erstattes med f.eks. frysetørrede bær.