ferskenkage
Desserter

Saftig ferskenkage

af Camilla Zarah Lawes 24. maj 2018
Foto: Betina Hastoft
Hvem ville ikke sætte tænder i en hjemmelavet ferskenkage? Den er både smuk, og så smager den fantastisk. Nyd den evt. med en skefuld cremefraiche til. Her får du opskriften.
1 t og 0 min
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 9 æggehvider
  • 240 g flormelis
  • 360 g mandler
  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • Skal og saft fra 1 usprøjtet appelsin
  • 6 ferskner
  • 100 g sukker

PYNT

  • 75 g kokosflager
  • 50 g pistacienødder
 

Opskrift - sådan laver du ferskenkage

  1. Varm ovnen op til 180°.    2. Pisk æggehviderne helt stive, tilsæt flormelis og pisk det helt stift.    3. Blend mandlerne fint og vend dem i æggehvidemassen sammen med hvedemelet. Smelt smørret, riv appelsinskallen fint og pres saften af appelsinen. Rør skal, saft og smør sammen og vend det forsigtigt i dejen. Fordel den i en bradepande på 50 x 40 cm. Del fersknerne, fjern kernen og fordel de halve frugter på kagen med skærefladen opad. Drys med 100 g sukker og bag i 60 min. Tag kagen ud af ovnen, drys kokosflager på og bag kagen videre i 5 min. Hak pistacienødderne og drys dem over den færdige kage. Servér den gerne lun.     PRØV OGSÅ: Mandeldrømme med æble-pæreskum og jordbær