Hindbær
Desserter

Sæson for hindbær

Af Julie Hey 13. juli 2016
Foto: Bjørn Jakobsen
Nyd de danske hindbær lige nu – de er skønne i både det salte og søde køkken.

De fås ganske vist på frost, men friske, nyplukkede hindbær er bare lækre. Pluk dem evt. selv, rens og skyl dem nænsomt og brug dem naturel med sukker og fløde, kom dem i bagværk og salater, i iscreme eller kog dem til marmelade.Udnyt sæsonen lige nu og husk, at bærrene er meget skrøbelige og kun holder sig 1-2 dage på køl (ikke i køleskab), inden de skal spises.

Konditor Mette Blomsterbergs hindbærsnitter er ikke lavet med friske bær, men de er fantastiske alligevel...

Quinosalat med hindbær

Det tager 15 min. + kogetid at få salaten på bordet og så er der mad til 4 pers.150 g quinoa, evt. rød1 dl hasselnødder200 g spinatblade2 avocado1-2 bakker hindbærDRESSING:1½ spsk. hindbæreddike½ spsk. sennep1 spsk. flydende honning½-¾ dl olivenolie5 hindbær

Sådan gør du:Tilbered quinoaen efter anvisning på pakken.Rør hindbæreddike, sennep og honning sammen og dryp olien i under omrøring. Mos et par hindbær og vend dem i dressingen.Rist hasselnøddekernerne på en varm pande og gnid dem i et rent viskestykke, til hinderne falder af.Skyl spinatbladene og vend dem forsigtigt med kogt quinoa og lidt dressing.Anret salaten med skiver af avocado, hindbær, hakkede hasselnødder og dressing.   

Her får du fire opskrifter med hindbær, som ikke er søde desserter.

Hindbær- og valnøddesalat med feta

Kammuslinger med hindbær

Salat med andebryst og hindbær

Hindbærsylt med oregano

Læs mere omFlere herlige hindbær