

Roulade med kastanjecreme
13. september 2013Roulade med kastanjecreme (10 skiver)
INGREDIENSER
BUND3 æg120 g sukker2 spsk. sødmælkkorn af 1 vaniljestang100 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 dl kakao35 g mandler blendet til mel5 spsk. sukker
KASTANJECREME1 dåse usødet kastanjepuré, 425 g100 g smeltet mørk chokolade75 g flormelis2½ dl piskefløde
DRYS3 spsk. kakaopulver
Opskrift - sådan laver du roulade med kastanjecreme
1. Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt mælk og vaniljekorn. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og mandelmel sammen, og vend det i æggeblandingen. Bred dejen ud i et knap 1 cm tykt lag på en bageplade med bagepapir, og bag bunden midt i en 225° varm ovn i 5 minutter.
2. Drys sukker på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend bunden ud på papiret.
3. Pisk kastanjepureen godt igennem; tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen, og rør godt. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Smag til med det sidste flormelis. Fordel kastanje-cremen på bunden. Rul bunden sammen til en tæt rulle i bagepapir på den led, der gør rouladen tykkest. Lad den stå i minimum 30 minutter, så den kan sætte sig. Drys evt. med kakao, og skær rouladen i 2½ cm tykke skiver.
Få flere opskrifter på lækre desserter her
Læs også
