Desserter

Roulade med kastanjecreme

13. september 2013
af Camilla Zarah Lawes
Den fyldige roulade smager skønt og er faktisk supernem at bage. Husk, at rouladen rulles, mens den er varm

Roulade med kastanjecreme (10 skiver)

INGREDIENSER

BUND3 æg120 g sukker2 spsk. sødmælkkorn af 1 vaniljestang100 g hvedemel1 tsk. bagepulver1 dl kakao35 g mandler blendet til mel5 spsk. sukker

KASTANJECREME1 dåse usødet kastanjepuré, 425 g100 g smeltet mørk chokolade75 g flormelis2½ dl piskefløde

DRYS3 spsk. kakaopulver

Opskrift - sådan laver du roulade med kastanjecreme

1. Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt mælk og vaniljekorn. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og mandelmel sammen, og vend det i æggeblandingen. Bred dejen ud i et knap 1 cm tykt lag på en bageplade med bagepapir, og bag bunden midt i en 225° varm ovn i 5 minutter.

2. Drys sukker på den nybagte bund, læg et stykke bagepapir i samme størrelse som bunden over, og vend bunden ud på papiret.

3. Pisk kastanjepureen godt igennem; tilsæt smeltet chokolade og det meste af flormelissen, og rør godt. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Smag til med det sidste flormelis. Fordel kastanje-cremen på bunden. Rul bunden sammen til en tæt rulle i bagepapir på den led, der gør rouladen tykkest. Lad den stå i minimum 30 minutter, så den kan sætte sig. Drys evt. med kakao, og skær rouladen i 2½ cm tykke skiver.

Få flere opskrifter på lækre desserter her