ricottakage
Desserter

Ricottakage med kirsebærmarmelade

af Trine Hahnemann 8. marts 2016
Foto: Lars Ranek
En klassisk romersk kage, som på italiensk hedder crostata di ricotta e visciole. Supersprød og med lækkert fyld. Få opskriften på ricottakage med kirsebærmarmelade her

Ricottakage med kirsebærmarmelade til 6 personer

  Tid: 35 minutter. Hviletid: 2 timer (eller natten over). Bagetid: Ca. 50 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL RICOTTAKAGE 400 g hvedemel 175 g flormelis 1 tsk. bagepulver 175 g smør skal af 1 usprøjtet citron 2 store æg 1 stor æggeblomme   FYLD 200 g kirsebærsauce lidt citronsaft 60 g sukker 2 æggeblommer 750 g ricotta   PENSLING 1 æggeblomme 30 flormelis 2 spsk. vand   Vild med denne ricottakage? Så vil du helt sikkert også kunne lide en skøn italiensk tiramisukage  

Opskrift - sådan laver du ricottakage med kirsebærmarmelade

  1. Dej til ricottakageBland mel, flormelis og bagepulver, og smuldr smørret i med fingrene. Riv skallen af citronen, og vend den i dejen sammen med æg og æggeblomme. Ælt dejen godt sammen, og lad den hvile 2 timer i køleskabet eller natten over.   2. Fyld: Kog kirsebærsaucen ind med lidt citronsaft, til den har en tyk konsistens. Afkøl.    3. Rør sukker og æggeblommer sammen med ricottaen i en skål.   4. Del dejen i 2 lige store dele. Rul den ene halvdel ud til en cirkel på ca. 28 centimeter i diameter på et stykke bagepapir. Rul den anden halvdel ud til samme størrelse på køkkenbordet, så den er klar til brug. Fordel kirsebærsaucen på dejen på bagepapiret, så det er 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Fordel ricottablandingen over, og læg straks det andet stykke dej henover, så det dækker fyldet. Tænd ovnen på 250°. Klem de 2 stykker dej sammen ved at folde dejen rundt i kanten.   5. Pensling: Pisk æggeblomme, flormelis og vand sammen, og pensl kagen med blandingen. Bag kagen i ovnen ved varmluft, til den begynder at branke – skru så ned til 160°, og bag den 40 minutter mere. Lad kagen køle af, og servér den ved stuetemperatur.   PRØV OGSÅ: Tærte med citron og hvid chokolade