Ricottais med ferskner
Desserter

Ricottais med ferskner

Den cremede is har en svag smag af dejlig ricotta og serveres med noget af det bedste fra Italien: Pinjekerner og makroner. Her får du opskriften på ricottais med ferskner

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
5 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
300 g ricotta
1 usprøjtet citron
en ismaskine

TIL SERVERING

1 dåse gode halve ferskner (konserves)
24 små makroner, gerne Amaretti-makroner
3 spsk. ristede pinjekerner

Opskrift - sådan laver du ricottais med ferskner

 

Bring fløde og mælk i kog i en lille gryde. Pisk æggeblommerne luftige med sukker og vaniljesukker med en elpisker i en skål. Hæld den kogende varme flødeblanding i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker konstant med et piskeris. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op, til blandingen begynder at tykne. Sørg for at piske hele tiden. Tag gryden af varmen, og rør ricottaen i med en stavblender. Smag til med citronsaft og -skal, og frys blandingen til is på en ismaskine. Servér isen med ferskner, makroner og pinjekerner.

TIP: Har du ikke en ismaskine, kan du sagtens fryse isen i fryseren: Hæld ismassen i en beholder, og stil den i fryseren. Rør i isen hver halve time de første 3-4 timer, så du undgår, at den krystalliserer.

PRØV OGSÅ: Tiramisu med friske figner