
Rabarbertærte med mandel-rabarbercreme
24. juli 2017Rabarbertærte med mandel-rabarbercreme
Tid: 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: 25 minutter
Antal personer: 8
MØRDEJ:
75 g koldt smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1 knivspids salt
½ ægen tærteform, 18-20 cm i diameter
PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs
FRANGIPAN /mandel-rabarbercreme):
100 g mandelmel
100 g sukker
100 g blødt smør
1 æg
50 g rabarber
RABARBERCURD:
100 g rabarber
100 g sukkersaft af ½ citron
1 æg
30 g stuetempereret smør
TIL SERVERING:
spiselige blomster, fx miniorkidéer
frysetørret rabarber
PRØV OGSÅ: Rabarber-drømme med hyldeblomstsaft
Sådan gør du:
MØRDEJ: Skær smørret i små tern. Blend smørret i en blender sammen med mel, flormelis og salt, til det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.
FRANGIPAN: Tænd ovnen på 175°. Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt med en elpisker. Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Fordel lidt frangipane oven på mørdejsbunden, læg rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. Glat overfladen. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Afkøl helt.
RARARBERCURD: Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme i en gryde, til rabarberne er møre. Stavblend rabarberkompotten, og sigt den. Hæld rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt æg. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, til massen er 83° varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend igen, og lad curden køle helt af. Sæt på køl.
SERVERING: Smør rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber.