Rabarbertærte med mandel-rabarbercreme
Desserter

Rabarbertærte med mandel-rabarbercreme

24. juli 2017
af Maja Vase
foto: Columbus Leth
En rabarbertærte, som er langt ud over det sædvanlige! Den er fyldt med sød mandelcreme, syrlige rabarberstykker og cremet rabarbercurd. Frysetørret rabarber og blomster fuldender værket.

Rabarbertærte med mandel-rabarbercreme

Tid: 1 time

Hviletid: 1 time

Bagetid: 25 minutter

Antal personer: 8

MØRDEJ:

75 g koldt smør

150 g hvedemel

50 g flormelis

1 knivspids salt

½ ægen tærteform, 18-20 cm i diameter

PRØV OGSÅ: Rabarberkage med låg af marengs

FRANGIPAN /mandel-rabarbercreme):

100 g mandelmel

100 g sukker

100 g blødt smør

1 æg

50 g rabarber

 

RABARBERCURD:

100 g rabarber

100 g sukkersaft af ½ citron

1 æg

30 g stuetempereret smør

 

TIL SERVERING:

spiselige blomster, fx miniorkidéer

frysetørret rabarber

PRØV OGSÅ: Rabarber-drømme med hyldeblomstsaft

Sådan gør du:

MØRDEJ: Skær smørret i små tern. Blend smørret i en blender sammen med mel, flormelis og salt, til det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 1 time. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og beklæd en smurt tærteform med dejen. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet.

FRANGIPAN: Tænd ovnen på 175°. Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt med en elpisker. Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Fordel lidt frangipane oven på mørdejsbunden, læg rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. Glat overfladen. Bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Afkøl helt.

RARARBERCURD: Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme i en gryde, til rabarberne er møre. Stavblend rabarberkompotten, og sigt den. Hæld rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt æg. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, til massen er 83° varm. Tag gryden af varmen, og rør smør i. Stavblend igen, og lad curden køle helt af. Sæt på køl.

SERVERING: Smør rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber.