rabarbersuppe
Desserter

Rabarbersuppe med yoghurt-is

Den kolde rabarbersuppe er perfekt på en varm sommerdag - få opskriften på den lækre rabarbersuppe med yoghurt-is her

Rabarbersuppe med yoghurt-is til 4 personer

 

DET SKAL DU BRUGE TIL YOGHURT-IS
400 g fedtfattig yoghurt
50 g vaniljesukker eller 50 g sukker + korn af ½ vaniljestang
2 dl piskefløde

RABARBERSUPPE
1 vaniljestang
700 g rabarber i 2 cm store stykker
2 stilke kvan i 2 cm store stykker
220-250 g sukker

BAGTE RABARBER
2 stilke rabarber i 1 cm store stykker
50 g sukker

 

PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til rabarbersuppe kan være en frisk rabarbersorbet med råsyltede rabarber. Få opskriften her

 

1. Start med at lave isen, og gør det, mindst 8 timer før den skal spises. Rør yoghurt og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Pisk fløden til let skum, og vend den i yoghurten. Frys isen på en ismaskine, eller sæt den i fryseren i mindst 8 timer, og rør den igennem 2-3 gange de første timer af indfrysningen.

2. Flæk vaniljestangen til suppen på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom rabarber, kvan, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Hæld vand på, så det dækker, og bring det i kog. Lad det derefter simre i 30 minutter under låg. Du må ikke røre i det, da rabarberne ellers vil gå i stykker og få suppen til at plumre. Læg et tætvævet klæde i en sigte, og hæld rabarberne igennem. Hæld væsken i en ren gryde, tilsæt sukkeret, og lad det koge, til det er opløst. Fjern vaniljestangen fra de kogte rabarber, og brug den som ovenfor beskrevet. Hæld rabarbersuppen i en skål, lad den køle noget af, og sæt den tildækket i køleskab. Til de bagte rabarber varmes ovnen op til 150°. Læg rabarberne i et ovnfast fad, og drys sukkeret over. Bag dem i ovnen i 30 minutter, og lad dem derefter køle af. Servér den kolde suppe med bagte rabarber og en klat yoghurt-is i midten.

TIP: Hvis du ikke kan få kvan, skal du bruge ca. 100 g sukker mere.

Er du vild med rabarber? Så klik på billedet herunder og få alle vores gode opskrifter med rabarber
rabarberkage

Læs mere om: