
Rabarbersorbet på pandekager
23. april 2012Dessert: Rabarbersorbet på pandekager
Tid: 30 min. + nedfrysning: 8 timer
Prøv også: Pandekager med nutella
Det skal du bruge til rabarbersorbet på pandekager
Sorbet:
1½ dl vand
100 g rørsukker
200 g jordbær, evt. frosne
300 g rabarberkompot
- se opskriften HER
Evt. 1 tsk tørrede lavendelblomster (fra helsekostforretninger eller www.specialkoebmanden.dk) - i sæsonen bruges friske
2 spsk citronsaft
Rabarberstrimler:
2 rabarberstængler
2 spsk honning
Rørsukker
Minipandekager:
ca. 14 stk.
2 æg
2 dl mælk
2 dl piskefløde
½ tsk kardemomme
1½ spsk sukker
1 tsk revet skal af øko-appelsin
½ tsk salt
120 g hvedemel
15 g smør
Smør til stegning
Prøv også: Pandekager af kartoffel med purløgsdressing
Sådan laver du rabarbersorbet på pandekager
Tilbered sorbeten først: Kog vandet op med rørsukker, og lad det køle af til stuetemperatur.
Skyl og nip jordbærrene. Blend jordbær, kompot, sukkerlage, evt. lavendler og citronsaft til en ensartet masse, inden det køres i en ismaskine og fryses i en frysebeholder i mindst 8 timer.
Rabarberstængler: Tænd ovnen på 180 grader. Rens stænglerne. Skræl dem på langs med en gulerodsskræller og pensl med honning.
Drys med rørsukker og læg dem på en bageplade. Bag rabarberstrimlerne i ovnen i 10-15 min., til de er halvtørre.
Tag dem ud af ovnen, vikl dem om et glas og lad dem tørre helt og blive sprøde.
Bag pandekager: Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, fløde, kardemomme, sukker, appelsinskal og salt. Rør det sammen og pisk langsomt melet i.
Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet.
Smelt 15 g smør på panden og rør det i dejen.
Steg små pandekager af dejen evt. i en blinispande i 1-2 min. på hver side evt. med mere fedtstof.
Servér en kugle rababersorbet på en af de færdige pandekager og med sprøde strimler til.
Rabarber til det hele - fra morgenmad til dessert
Rabarberkompot
Rabarbermuffins
Kylling Danoise
Rabarbersorbet
på pandekage
om køkkenhaven
Er du vild med desserter?
En ny gruppe for dessert-elskere har set dagens lys på facebook. I facebook-gruppen "Jeg elsker dessert" bliver du fodret med skønne og anderledes dessert-opskrifter, og kan få gode tips fra ligesindede med en sød tand. Se mere på www.facebok.com/jegelskerdessert eller vær med i gruppen lige HER.
Der kommer hele tiden nyt i SØNDAGs shop - her er nogle af vores skønne sager!
Røreskål i keramikfra Mason Cash
229 kr. i SØNDAGs webshop
>> Køb HER
Lékué Macaron Kit- lav nemt dine egne macarons.
349 kr. i SØNDAGs webshop
>> Køb HER
Snittekniv fra Pure Komachi i rustfrit stål, med anti-slip effekt.199 kr. i SØNDAGs webshop.
>> Køb HER