Rabarbersorbet og rabarber på pandekager
Desserter

Rabarbersorbet på pandekager

23. april 2012
af Julie Hey
foto: Bjørn Jakobsen
Lækker opskrift på en flot dessert med rabarbersorbet og bagte rabarber på pandekager.

Dessert: Rabarbersorbet på pandekager

Tid: 30 min. + nedfrysning: 8 timer

Prøv også: Pandekager med nutella

Det skal du bruge til rabarbersorbet på pandekager

Sorbet:
1½ dl vand
100 g rørsukker
200 g jordbær, evt. frosne
300 g rabarberkompot
- se opskriften HER
Evt. 1 tsk tørrede lavendelblomster (fra helsekostforretninger eller www.specialkoebmanden.dk) - i sæsonen bruges friske
2 spsk citronsaft

Rabarberstrimler:
2 rabarberstængler
2 spsk honning
Rørsukker

Minipandekager:
ca. 14 stk.
2 æg
2 dl mælk
2 dl piskefløde
½ tsk kardemomme
1½ spsk sukker
1 tsk revet skal af øko-appelsin
½ tsk salt
120 g hvedemel
15 g smør
Smør til stegning

Prøv også: Pandekager af kartoffel med purløgsdressing

Sådan laver du rabarbersorbet på pandekager

Tilbered sorbeten først: Kog vandet op med rørsukker, og lad det køle af til stuetemperatur.

Skyl og nip jordbærrene. Blend jordbær, kompot, sukkerlage, evt. lavendler og citronsaft til en ensartet masse, inden det køres i en ismaskine og fryses i en frysebeholder i mindst 8 timer.

Rabarberstængler: Tænd ovnen på 180 grader. Rens stænglerne. Skræl dem på langs med en gulerodsskræller og pensl med honning.

Drys med rørsukker og læg dem på en bageplade. Bag rabarberstrimlerne i ovnen i 10-15 min., til de er halvtørre.

Tag dem ud af ovnen, vikl dem om et glas og lad dem tørre helt og blive sprøde.

Bag pandekager: Slå æggene ud i en skål og tilsæt mælk, fløde, kardemomme, sukker, appelsinskal og salt. Rør det sammen og pisk langsomt melet i.

Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet.

Smelt 15 g smør på panden og rør det i dejen.

Steg små pandekager af dejen evt. i en blinispande i 1-2 min. på hver side evt. med mere fedtstof.

Servér en kugle rababersorbet på en af de færdige pandekager og med sprøde strimler til.

Vild med pandekager? På søndag.dk finder du masser af opskrifter på både pandekager til dessert og pandekager til middagsmad - prøv for eksempel pandekager med krebsehaler.

Rabarber til det hele - fra morgenmad til dessert

Rabarberkompot

Kompot med skyr
og knas

Rabarbermuffins

Kylling Danoise

Rabarbersorbet
på pandekage

Isabellas store bog
om køkkenhaven

Er du vild med desserter?
En ny gruppe for dessert-elskere har set dagens lys på facebook. I facebook-gruppen "Jeg elsker dessert" bliver du fodret med skønne og anderledes dessert-opskrifter, og kan få gode tips fra ligesindede med en sød tand. Se mere på www.facebok.com/jegelskerdessert eller vær med i gruppen lige HER.
 

Der kommer hele tiden nyt i SØNDAGs shop - her er nogle af vores skønne sager!

Røreskål i keramik
fra Mason Cash

229 kr. i SØNDAGs webshop

>> Køb HER

Lékué Macaron Kit
- lav nemt dine egne macarons.

349 kr. i SØNDAGs webshop

>> Køb HER

Snittekniv fra Pure Komachi i rustfrit stål, med anti-slip effekt.

199 kr. i SØNDAGs webshop.

>> Køb HER

 

Læs også