Desserter

Rabarbermazarin

af Julie Hey 15. februar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Kageklassikeren mazarin - kombineret med rabarber!
5 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g rabarber 
  • 200 g sukker
  • 1 tsk kværnet vaniljestang eller vaniljesukker
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 80 g mel
  • 80 g mandler 
  • 1 lime, økologisk 

Opskrift - Sådan laver du rabarbermazarin

Tænd ovnen på 175 grader.

Rens rabarberne og skær dem i små tern. Vend dem med 50 g sukker og vaniljesukkeret eller den kværnede vanilje.   

Riv marcipan og smør groft i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og rør sammen.

Pisk æggene i dejen, et ad gangen. Sigt melet i dejen og pisk sammen.

Hak mandlerne groft og vend dem i dejen sammen med revet limeskal.

Hæld dejen i en tærteform (Ø: 24 cm).

Fordel rabarberne på toppen af kagen og bag den i ovnen på nederste rille i 1 time, til den er fast i midten.

Nydes med is, flødeskum eller cremefraiche.