victoria sponge
Desserter

Rabarberlagkage med smørcreme

af Timm Vladimir 5. april 2018
Foto: Columbus Leth
Den ser solid ud, men sponge cake er overraskende let og luftigt. Her får du opskriften på en helt fantastisk rabarberlagkage med smørcreme
35 min 8 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 150 g mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 springform, ca. 20 cm i diameter
  • smør til formen

BAGTE RABARBER

  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker

SMØRCREME

  • 175 g blødt smør
  • korn af 1 vaniljestang
  • 250 g flormelis
  • 1 sprøjtepose med rund tylle

Rabarberlagkage med smørcreme

1. Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør æggene i, 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver ned i skålen til de våde ingredienser. Rør dejen forsigtigt sammen. Smør springformen, og hæld dejen i formen. Bag den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast. Lad den køle af.   2. BAGTE RABARBER: Rens rabarber, og skær dem i 2 cm store stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 180° sammen med kagen. Lad dem køle af.   3. SMØRCREME: Pisk smørret med vaniljekorn, til det er luftigt. Pisk flormelis i, lidt ad gangen. Fyld smørcremen i sprøjteposen.   4. Skær kagen over 2 gange, så du får 3 kagebunde. Læg et lag smørcreme og bagte rabarber på de 2 nederste kagebunde. Saml kagen, og fordel smørcreme og bagte rabarber på toppen.   PRØV OGSÅ: Hindbærlagkage med vaniljecreme og marengstop  

Andre lækre opskrifter