victoria sponge
Desserter

Rabarberlagkage med smørcreme

Den ser solid ud, men sponge cake er overraskende let og luftigt. Her får du opskriften på en helt fantastisk rabarberlagkage med smørcreme

Tilberedelsestid: 35 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

150 g blødt smør
150 g sukker
korn af 1 vaniljestang
4 æg
150 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 springform, ca. 20 cm i diameter
smør til formen

BAGTE RABARBER

500 g rabarber
100 g sukker

SMØRCREME

175 g blødt smør
korn af 1 vaniljestang
250 g flormelis
1 sprøjtepose med rund tylle

Rabarberlagkage med smørcreme

1. Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør æggene i, 1 ad gangen. Sigt mel og bagepulver ned i skålen til de våde ingredienser. Rør dejen forsigtigt sammen. Smør springformen, og hæld dejen i formen. Bag den i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast. Lad den køle af.
 
2. BAGTE RABARBER: Rens rabarber, og skær dem i 2 cm store stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sukker. Bag dem i ovnen i 15 minutter ved 180° sammen med kagen. Lad dem køle af.
 
3. SMØRCREME: Pisk smørret med vaniljekorn, til det er luftigt. Pisk flormelis i, lidt ad gangen. Fyld smørcremen i sprøjteposen.
 
4. Skær kagen over 2 gange, så du får 3 kagebunde. Læg et lag smørcreme og bagte rabarber på de 2 nederste kagebunde. Saml kagen, og fordel smørcreme og bagte rabarber på toppen.