rabarberkage
Desserter

Rabarberkage med mandelmarengs

af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen 11. juni 2015
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Rabarberkage med blød rabarberkompot og sød mandel-marengs udgør himmerigsmundfulde, der får englene til både at synge og danse. Servér kagerne, som de er, eller med en blød vaniljeis eller letpisket flødeskum.

Rabarberkage med mandelmarengs til 6 personer

Indsendt af Helle Hansen, Gråsten Tid: 15 minutter. Ovntid: 15-30 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL RABARBERKAGE 400 g rabarber 4 spsk. sukker 1 spsk. kartoffelmel   NØDDEMARENGS 2 æggehvider 100 g sukker 100 g mandelflager   PYNT ½ stilk rabarber evt. rød skovsyre  

Opskrift - sådan laver du rabarberkage med mandelmarengs

  1. Rabarberkage: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Vend dem med sukker og kartoffelmel i en skål, og fordel blandingen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.   2. Nøddemarengs: Forvarm ovnen til 200°. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, til der dannes hvide toppe. Vend mandelflagerne i, og hæld marengsmassen over rabarberne. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, hvis du bager i portionsskåle, og i 30 minutter, hvis du bager i stort fad.   3. Pynt: Rens rabarberstilken, skær den i meget tynde skiver, og drys dem over kagerne, evt. sammen med rød skovsyre.  

Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her

Æble-kanel-kage med chokoladestykker – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her

Sommerroulade med friske hindbær – Få opskriften her