Desserter
Rabarberkage med mandelmarengs
Rabarberkage med blød rabarberkompot og sød mandel-marengs udgør himmerigsmundfulde, der får englene til både at synge og danse. Servér kagerne, som de er, eller med en blød vaniljeis eller letpisket flødeskum.
Torsdag, 11. juni 2015 - 7:30 - af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen, Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Rabarberkage med mandelmarengs til 6 personer
Indsendt af Helle Hansen, Gråsten
Tid: 15 minutter. Ovntid: 15-30 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL RABARBERKAGE
400 g rabarber
4 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
NØDDEMARENGS
2 æggehvider
100 g sukker
100 g mandelflager
PYNT
½ stilk rabarber
evt. rød skovsyre
Opskrift - sådan laver du rabarberkage med mandelmarengs
1. Rabarberkage: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Vend dem med sukker og kartoffelmel i en skål, og fordel blandingen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.
2. Nøddemarengs: Forvarm ovnen til 200°. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, til der dannes hvide toppe. Vend mandelflagerne i, og hæld marengsmassen over rabarberne. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, hvis du bager i portionsskåle, og i 30 minutter, hvis du bager i stort fad.
3. Pynt: Rens rabarberstilken, skær den i meget tynde skiver, og drys dem over kagerne, evt. sammen med rød skovsyre.