Desserter

Rabarberkage med mandelmarengs

Rabarberkage med blød rabarberkompot og sød mandel-marengs udgør himmerigsmundfulde, der får englene til både at synge og danse. Servér kagerne, som de er, eller med en blød vaniljeis eller letpisket flødeskum.

Rabarberkage med mandelmarengs til 6 personer

Indsendt af Helle Hansen, Gråsten
Tid: 15 minutter. Ovntid: 15-30 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL RABARBERKAGE
400 g rabarber
4 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
 
NØDDEMARENGS
2 æggehvider
100 g sukker
100 g mandelflager
 
PYNT
½ stilk rabarber
evt. rød skovsyre
 

Opskrift - sådan laver du rabarberkage med mandelmarengs

 
1. Rabarberkage: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Vend dem med sukker og kartoffelmel i en skål, og fordel blandingen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.
 
2. Nøddemarengs: Forvarm ovnen til 200°. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, til der dannes hvide toppe. Vend mandelflagerne i, og hæld marengsmassen over rabarberne. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, hvis du bager i portionsskåle, og i 30 minutter, hvis du bager i stort fad.
 
3. Pynt: Rens rabarberstilken, skær den i meget tynde skiver, og drys dem over kagerne, evt. sammen med rød skovsyre.
 

Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her

Æble-kanel-kage med chokoladestykker – Få opskriften her

Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her

Sommerroulade med friske hindbær – Få opskriften her

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Læs mere om: