

Rabarberkage med mandelmarengs
RABARBERKAGE
- 400 g rabarber
- 4 spsk. sukker
- 1 spsk. kartoffelmel
NØDDEMARENGS
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
- 100 g mandelflager
PYNT
- ½ stilk rabarber
- evt. rød skovsyre
1. Rabarberkage: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Vend dem med sukker og kartoffelmel i en skål, og fordel blandingen i portionsskåle, der kan tåle at komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.
2. Nøddemarengs: Forvarm ovnen til 200°. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker, lidt efter lidt. Pisk æggehviderne, til der dannes hvide toppe. Vend mandelflagerne i, og hæld marengsmassen over rabarberne. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, hvis du bager i portionsskåle, og i 30 minutter, hvis du bager i stort fad.
3. Pynt: Rens rabarberstilken, skær den i meget tynde skiver, og drys dem over kagerne, evt. sammen med rød skovsyre.
Få flere opskrifter på lækre sommerdesserter her
Æble-kanel-kage med chokoladestykker – Få opskriften her
Cheesecake med blåbær, kokos og hvid chokolade – Få opskriften her