Desserter

Rabarber cheesecake med lakrids og jordbær

af Madredaktionen 7. februar 2022
Rabarbercheesecake er en ægte sommerfavorit! Rabarber og jordbær i skøn kombi i cheesecake. Og er du ikke så vild med lakrids, kan du kan sagtens give ostefyldet en anden smag. Brug f.eks. frysetørret kaffe eller vaniljepulver.

RABARBERKOMPOT

  • 200 g rabarber
  • 60 g rørsukker

KIKSEBUND

  • 250 g kiks, f.eks. Digestive-kiks
  • 125 g smør
  • 1 firkantet bageform eller 1 springform 

OSTEFYLD MED LAKRIDS

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk, 397 g
  • 3-4 tsk. lakridspulver, f.eks. Johan Bülow-lakridspulver
  • ½ dl mælk
  • saft af 2 citroner

TIL SERVERING

  • 200 g jordbær

Sådan laver du rabarbercheesecake med lakrids og jordbær

  1. Rabarberkompot: Tænd ovnen på 150°. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Vend dem med sukker, og fordel dem i et ovnfad beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl.
  2. Kiksebund: Blend kiksene til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne godt med smeltet smør. Tryk blandingen godt sammen i bunden af bageformen.
  3. Ostefyld med lakrids: Læg husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pisk flødeost, kondenseret mælk og lakridspulver sammen til en let creme. Varm mælken op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i mælken. Pisk mælken i ostecremen, og pisk citronsaften i til sidst. Hæld ostecremen over kiksebunden i formen, dæk formen med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 4 timer.
  4. Servering: Rens og halvér jordbærrene. Top cheesecaken med rabarberkompot og jordbær.