Profiteroles med blåbær, lavendel og hvid chokolade
af Jasmin Gabay, Den store bagedyst/DR1
6. december 2018
Lækre små og yndige profiteroles med lavendelskum, blåbærsylt og hvid chokolade. En sød lille mundfuld som Jasmin bagte i Den store bagedyst 2018. Her får du opskriften på profiteroles med blåbær og lavendel
12 personer
Tid i alt 2 t og 0 min
VANDBAKKELSER
1 dl sødmælk
1 dl vand
100 g smør
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
100 g hvedemel
3 æg
LAVENDELSKUM
½ l fløde
200 g hvid chokolade
1 tsk. pulveriseret lavendel
BLÅBÆRSYLT
300 g blåbær
½-1 dl sukker efter smag
½ citron, saft heraf
1 tsk. melatin
CHOKOALDEDISK
200 g hvid chokolade
lilla pulverfarve
KIKS
100 g smør
100 g sukker
100 g hvedemel
lilla farve
PYNT
friske blåbær
lidt lavendelblomster
Opskrift - sådan laver du profiteroles med blåbær, lavendel og hvid chokolade
Vandbakkelser
Kog mælk, vand, sukker, smør, salt sammen.
Tag af blusset og rør melet i. Sæt tilbage på blus og pisk kraftigt.
Når dejen er ensartet kommes den i en skål og køles let.
Pisk ægge let og rør i dejenlidt ad gangen. Rør! Når dejen er ens kommes den på sprøjtepose.
Lav kiksen ved at blande alle ingredienserne sammen og farve den lilla. Kiksedejen rulles ud mellem to stk. bagepapir og kommes på køl i ca. 15 min. Tag dem ud og udstik små runde diske, som du kan komme oven på vandbakkelsdejen inden de bages.
Sæt små profiteroles på en bageplade, læg kiksen ovenpå og bag ved 175 grader i 30-40 min.
Lavendelskum
Kog fløden op og tilsæt lavendel. Lad fløden hvile i 15-20 min. og sigt lavendel fra.
Kog op igen og hæld over den hakkede chokolade. Rør rundt og afkøl.
Når cremen er iskold pisked den til skum og kommes i en sprøjtepose med tyl.