Annonce
Desserter

Popcorn med peanutbutter og chokolade

Selv om solen skinner, elsker vi altså at kravle op i sofaen med en god film - og snacks! Hvis du ikke har prøvet popcorn med peanutbutter og chokolade før, så kan du godt glæde dig!

Sommeren er over os, og hvad er mere sommerligt end at lave mad af de farverige og friske råvarer, som er i sæson netop nu? Urtekram og Maria Engberg – bloggeren bag den veganske og glutenfri blog Vanløse Blues – har i samarbejde skabt en række sunde opskrifter, der kan give inspiration til en grønnere og sundere hverdag.

Find opskrifterne i e-magasinet ”Sunde fristelser” her

I e-magasinet er der opskrifter på alt fra søde morgenmadsanretninger til nem frokost, insta-smuk aftensmad og ikke mindst nogle meget lækre snacks ... Og så er det hele oven i købet sundt og godt for kroppen! Alle opskrifter er lavet med økologiske råvarer for Urtekram og er sprængfyldte med vitaminer, gode fedtstoffer, mineraler - og ikke mindst grønt i lange baner. 

POPCORN MED PEANUTBUTTER OG MØRK CHOKOLADE

En af opskrifterne fra "Sunde fristelser" er denne på popcorn med chokolade og peanutbutter, som er perfekt, hvis du har lyst til en sød snack uden for meget sukker. De crunchy og cremede popcorn er geniale - enten som afrunding på en hyggelig sommermiddag, eller de dage, hvor sommerregnen fosser ned (man ved jo aldrig med dansk sommer!) og du tilbringer en afslappet dag på sofaen med et godt magasin eller din yndlingsserie... 

Det skal du bruge: 
2-4 portioner
 
Popcorn med peanutbutter og mørk chokolade:
- 1 dl majskorn*
- 1 spsk. kokosolie*
- 2 spsk. creamy peanutbutter* 
- 50 g mørk chokolade (gerne over 80%) 
- Salt
* Økologisk Urtekram-produkt

 

Fremgangsmåde: 

  • Find en stor gryde med glaslåg frem. Varm den op til medium/høj varme. Smelt kokosolien, og tilsæt 4 majskorn (som test). Læg låg på gryden og vent, til de har poppet.
  • Tag gryden af varmen og vent i 30 sekunder.
  • Tilsæt resten af majskornene, og sæt gryden tilbage på varmen. Efter ca. 1 min. begynder de at poppe.
  • Når der begynder at være et par sekunder imellem poppene, slukker du for varmen og tager gryden af.
  • Hæld grofthakket chokolade og peanutbutter i gryden. Ryst med låget på, til chokolade og peanutbutter har fordelt sig.
  • Anret popcornene i en skål - eller et kræmmerhus for hyggens skyld - og drys med salt.

... og servér!

Lyder det lækkert, og har du lyst til mere? Der er mange flere opskrifter af samme, sunde og lækre slags i e-magasinet ”Sunde fristelser”, et online opskrifthæfte med 15 lækre og sunde opskrifter – alle udviklede af Maria Engberg fra Vanløse Blues i samarbejde med ELLE og Urtekram. Her er masser af sund inspiration til både morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og dessert.

Psst ... Klik her og få 15 udvalgte Vanløse Blues x Urtekram opskrifter direkte på din smartphone, ipad eller computer

Ingredienserne består dels af årstidens frugt, grønt og bær, dels af velsmagende økologiske ingredienser produceret af Urtekram, som har mere end 40 års erfaring med økologi til køkkenet, mens selve opskrifterne er komponeret og gennemtestet af madbloggeren og grøntsagselskeren Maria Engbjerg aka Vanløse Blues.

Læs mere om Urtekram her og Vanløse Blues her