Piña Colada-ispinde
Desserter

Piña Colada-ispinde

Hvis du kan lide Piña Colada, er de små ispinde helt sikkert noget for dig. Her får du opskriften på Piña Colada-ispinde

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 8

DET SKAL DU BRUGE

3 dl kokosmælk (ikke light)
2½ dl piskefløde
4 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 ismaskine
8 små ispindeforme
8 træispinde

ANANAS-OVERTRÆK

½ frisk ananas
1 spsk. glukosesirup
saft af 2 limefrugter
3 spsk. kokosmel

Opskrift - sådan laver du Piña Colada-ispinde

1. Bring kokosmælk og fløde i kog i en gryde. Brug en elpisker og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Hæld kokosfløden i æggemassen under konstant piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm det op til lige under kogepunktet, til massen er tyknet – den må ikke koge, for så skiller den! Lad massen køle helt af, og kør den på en ismaskine. Fordel iscremen i små ispindeforme, og sæt dem i fryseren. Sæt træispinde i, når isen er næsten frossen.
 
2. ANANAS-OVERTRÆK: Skær skrællen af ananassen. Skær ananaskødet i mindre stykker, og blend i en blender eller foodprocessor til en helt glat konsistens. Hæld ananasmassen igennem en fin sigte, så du får en jævn puré. Varm ananaspuréen op i en gryde sammen med glukosesirup, og lad den koge ind i ca. 10 minutter. Smag til med limesaft. Køl massen helt af, og dyp de frosne ispinde heri. Drys med kokosmel. Opbevar ispindene i fryseren, til de skal serveres.
 
TIP: Iscremen kan også fryses i en aflang brødform og skæres i skiver.
 
 
Læs mere om: