Desserter

Petitfours med karamelliseret hasselnød

Den lille chokoladepetitfour, der måske mest minder om konfekt, består af en krydret Bastognekiksebund toppet med sød mælkechokoladeganache og en enkelt karamelliseret hasselnød. Her får du opskriften på petitfours med karamelliseret hasselnød

Petitfours med karamelliseret hasselnød

 
Tid: 40 minutter. Hviletid: 4 timer, eller gerne natten over.
Antal: 9 stk.
 
KIKSEBUND
100 g Bastognekiks
35 g smør
en firkantet form, ca. 10 x 10 cm
 
 
MÆLKECHOKOLADEGANACHE
200 g mælkechokolade
1 dl piskefløde
15 g glukosesirup
 
 
KARAMELLISEREDEHASSELNØDDER
9 hasselnødder
100 g sukker
tandstikkere af træ
 
 
Opskrift - sådan laver du petitfours med karamelliseret hasselnød
1. KIKSEBUND: Knus kiksene fint, evt. i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne i en skål. Beklæd formen med bagepapir, og tryk kiksemassen ud bunden af formen. Sæt formen på køl.
 
2. MÆLKECHOKOLADEGANACHE: Hak chokoladen, og læg den i en skål. Bring fløde og glukosesirup forsigtigt i kog i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, indtil ganachen samler sig og bliver blank og flot. Fordel ganachen oven på kiksebunden, og sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over.
 
3. KARAMELLISEREDE HASSELNØDDER: Pres en tandstikker ind i siden af hver hasselnød. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde, og tag gryden af varmen. Vent lidt, til sukkeret begynder at tykne. Dyp hele hasselnødden i karamellen, og hold den over gryden et øjeblik, så overskydende karamel løber tilbage i gryden. Sæt tandstikkeren med nødden fast mellem bordkanten og et tungt skærebræt, til karamellen er stivnet og afkølet. Arbejd hurtigt, da karamellen sætter sig meget hurtigt. Varm evt. karamellen op igen under svag varme, hvis det sker.
 
4. SERVERING: Skær kagen ud i 9 små stykker med en varm kniv. Placér en karamelliseret nød på hvert stykke.
 
TIP: De karamelliserede hasselnødder er slet ikke så svære at lave, som de ser ud. Vær dog opmærksom på, at de skal laves, samme dag som de skal bruges.