Desserter

Peanutbutter whoopie pies

7. marts 2012
af Gitte heidi rasmussen
foto: bjørn jakobsen
Macarons, whoopie pies og cupcakes er søde lækkerier, der vil vække begejstring på ethvert kage- eller dessertbord. Tryl med farver, tyller og pynt – og glæd dig til at nyde (og byde på) de fine kager.

Peanutbutter whoopie pies

(Ca. 20 stk.)

Ingredienser:125 g smør125 g mørk chokolade225 g sukker3 æg str. M/L1 tsk vaniljesukker250 g hvedemel25 g kakao½ tsk bagepulver

Peanutcreme:100 g crunchy peanut-butter150 g flormelis125 g flødeost

LÆS OGSÅ: Prøv også whoopie pies med chokolade

Fremgangsmåde:Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk sukker, æg og vanilje til en luftig æggesnaps.

Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør det sammen med chokoladesmørret. Sæt dejen koldt i 30 min., så er den lettere at trille.

Tril 40 kugler på størrelse med valnødder, og læg dem med afstand på en bageplade.

Tryk dem en anelse flade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. - de må ikke blive hårde. Køl af på en bagerist.

LÆS OGSÅ: Macarons med mynte

Pisk peanutcremen sammen, først ved laveste hastighed og siden ved højeste, så cremen bliver luftig.

Kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen to og to.

De holder sig fint et par dage i køleskabet.

Whoopie pies...Stammer fra Pennsylvania, USA, hvor de religiøse Amish-koner bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken.