lagkage
Desserter

Passions-lagkage med kokosfrosting

Denne kage har et moderne skrabet udtryk, men er stadig utrolig festlig og romantisk på grund af blomsterne på toppen. Få opskriften på den lækre passions-lagkage med kokosfrosting her

Passions-lagkage med kokosfrosting

Til 10 personer
 
DET SKAL DU BRUGE
 
PASSIONSBUNDE, 5 STK.
Lidt smør og mel
240 g smør
375 g sukker
8 æggeblommer 
280 g hvedemel
2 tsk. bagepulver 
90 g passionsfrugtpuré (specialbutikker)
2 vaniljestænger
6 æggehvider
 
 
KOKOSFROSTING
350 g flormelis
110 g usaltet smør, stuetemperatur
120 g flødeost naturel (ikke light)
2 tsk. kokosessens (specialbutikker)
 
TOPPING
Ca. 100 g jordbærchokolade
Blomster
 
PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum
 

Opskrift - sådan laver du passions-lagkage med kokosfrosting her

 
1. BUNDE: Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af 5 springforme, Ø 16 cm, med bagepapir, smør siderne, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud. Har du ikke 5 springforme i samme størrelse, kan dejen sagtens bages ad flere omgange i samme springform. Smelt smørret, og stil det til side. Hæld sukker i en skål sammen med æggeblommer. Pisk, indtil det er lyst og luftigt. Sigt mel og bagepulver i æggeblommeblandingen, og vend det sammen. Sørg for, at konsistensen er fin og ensartet uden klumper. Tilsæt det smeltede smør og passionsfrugtpuréen, og rør forsigtigt rundt. Flæk vaniljestængerne på langs, skrab kornene ud, og rør dem i dejen. Pisk æggehviderne luftige og stive for sig i en anden skål. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Fordel dejen ligeligt i springformene, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Skru derefter ned på 165°, og bag videre i yderligere 25 minutter. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle helt.
 
2. FROSTING: Hæld flormelis og smør i en skål, og pisk det sammen ved medium hastighed. Tilsæt flødeost, og pisk, indtil det er godt blandet sammen. Pisk videre på høj hastighed i ca. 5 minutter, indtil frostingen er let og luftig. Tilsæt kokosessens, rør, og smag til. Tilsæt evt. mere efter behov. Placér en passionsfrugtbund på et kagefad, og smør et lag kokosfrosting ovenpå – hvis bundene buler på toppen, skal du først skære bulen af, så overfladen er plan. Placér næste bund ovenpå, og gentag med et lag kokosfrosting. Fortsæt, indtil alle bunde er stablet. Smør kagen op i siderne med den resterende kokosfrosting – man skal kunne se lidt af bundene – og stil den i køleskabet i 30 minutter, indtil frostingen er stivnet.
 
3. TOPPING: Smelt jordbærchokoladen over vandbad. Brug en ske til at dryppe fine striber fra toppen ned ad kagens sider. Dekorér kagens top med blomster. Læg evt. et tilklippet stykke køkkenfilm eller bagepapir oven på kagens top, uden at det er synligt, således at blomsterne ikke rører kagen direkte.
 
TIP: I stedet for jordbærchokolade kan du bruge almindelig glasur tilsat rød frugtfarve.
 
PRØV OGSÅ: Panna cotta med syltede passionsfrugter