
Parfait med kaffe og sprøde kiks
7. marts 2013Parfait med kaffe og sprøde kiks til 4-6 personer (4 store portioner eller 6 små)
DET SKAL DU BRUGE
½ l piskefløde
8 pasteuriserede æggeblommer
120 g flormelis
korn af 1 god vaniljestang
½ dl meget stærk kaffe
PYNT
10 knuste kaffebønner
SPRØDE KIKS
20 g flormelis
20 g blødt smør
25 g hvedemel
½ æggehvide
PYNT
25 g mandelflager
Opskrift - sådan laver du parfait med kaffe og sprøde kiks her
Pisk fløden til skum, og sæt til side. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn - det tager ca. 6 minutter med en elpisker. Hæld kaffen i, og rør godt.
Vend lidt af flødeskummet i æggemassen, og vend så blandingen i resten af flødeskummet til en ensartet, luftig creme. Fordel cremen i små glas, og luk dem til med husholdningsfilm. Frys dem i mindst 4 timer - gerne natten over.
Sprøde kiks: Rør flormelis med det bløde smør; tilsæt hvedemelet, og vend forsigtigt æggehviden i lidt efter lidt, til dejen er glat og let tyk. Smør dejen ud helt tyndt på bagepapir på en bageplade, brug evt. en skabelon (f.eks. et fladt plastiklåg, hvor du skærer den ønskede form ud). Drys med mandelflager.
Bag de små kager midt i ovnen ved 165° i 2-4 minutter. Tag forsigtigt de færdigbagte kager af bagepladen, og lad dem afkøle på en rist. Drys isen med kaffebønner, og servér kagerne til.
Mangler du inspiration til den perfekte dessert? Her får du opskrifter på 30 fantastiske desserter