Desserter

Panna cotta med syltede rabarber

Panna cotta er en af mine favoritdesserter, og den kan varieres i det uendelige. Her har den fået selskab af syrligt-søde syltede rabarber

Antal personer: 6

PANNA COTTA

½ l piskefløde
60 g rørsukker
1 stang god vanilje
3 blade husblas

SYLTEDE RABARBER

2 dl vand
1 dl rørsukker
korn og bælg af ½ god vaniljestang
6 stængler rabarber

PYNT

hakkede usaltede pistacienødder

 

Opskrift - sådan laver du panna cotta med syltede rabarber

1. Bland fløde, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen.

2. Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter; vrid den let, og pisk den i den varme fløde.

3. Hæld cremen i skyllede portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglasset), og stil på køl i minimum 2 timer.

SYLTEDE RABARBER

1. Kog vandet op med sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad det koge, til sukkeret er opløst.

2. Skær rabarberne i skiver. Kom dem i lagen, giv dem et hurtigt opkog, og lad dem køle af i lagen.

3. Fordel rabarber og lidt af lagen over de satte panna cotta’er, og drys med pistacienødder.

Flere opskrifter på panna cotta

Panna cotta med hvid chokolade - få opskriften her

Panna cotta med rosmarinsyltede ananas - få opskriften her

 

Læs mere om: