
Panna cotta i glas med bærcoulis
9. august 2013Det tager cirka 20 min.+ 4-6 timer på køl at tilberede panna cotta
Panna cotta i glas med bærcoulis
Dette skal du bruge til panna cotta
3 blade husblas
1 vaniljestang
6 dl piskefløde
80 g sukker
Bærcoulis til panna cotta
2 blade husblas
250 g blandede
bær, evt. frost
3 spsk sukker
2 spsk citronsaftPynt: 150 g friske bær,
evt. blåbær, hindbær, brombær
Få også opskriften på jordbærtrifli med ristet marcipan
Panna cotta - sådan gør du
Læg 3 blade husblas i koldt vand. Halvér vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog fløden op med 80 g sukker, vaniljekorn og -bælg. Lad det koge i et par min. under omrøring. Tag gryden af varmen, pres husblassen for væde og smelt bladene i den varme fløde under omrøring. Lad flødeblandingen køle af på køkkenbordet og fordel cremen i 4 glas. Sæt dem i køleskabet i 4-6 timer, så de stivner.
Læg 2 blade husblas i koldt vand. Tø bærrene op og kog dem med 3 spsk sukker og 2 spsk citronsaft i 5 min. Pres blandingen igennem en sigte, så saften opsamles i en skål. Gem evt. bærrene til senere - se Tip t.v. Pres husblassen for væde og smelt den i den varme bærsaft under omrøring. Lad det køle af på køkkenbordet i ca. 30 min., inden saften hældes over den stivnede panna cotta.
Pynt med friske bær og sæt glassene tilbage på køl i 3 timer, så coulisen med de friske bær stivner - det tager et par timer. Kom dem i en kold køletaske og tag dem med ud på picnic.