panna cotta
Desserter

Panna cotta i glas med bærcoulis

9. august 2013
af Redaktionen
Skøn dessert der passer perfekt til stort set alle anledninger. Få opskriften her

Det tager cirka 20 min.+ 4-6 timer på køl at tilberede panna cotta

Panna cotta i glas med bærcoulis

Dette skal du bruge til panna cotta
3 blade husblas
1 vaniljestang
6 dl piskefløde
80 g sukker

Bærcoulis til panna cotta
2 blade husblas
250 g blandede
bær, evt. frost
3 spsk sukker
2 spsk citronsaftPynt: 150 g friske bær,
evt. blåbær, hindbær, brombær

Få også opskriften på jordbærtrifli med ristet marcipan

Panna cotta - sådan gør du
Læg 3 blade husblas i koldt vand. Halvér vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog fløden op med 80 g sukker, vaniljekorn og -bælg. Lad det koge i et par min. under omrøring. Tag gryden af varmen, pres husblassen for væde og smelt bladene i den varme fløde under omrøring. Lad flødeblandingen køle af på køkkenbordet og fordel cremen i 4 glas. Sæt dem i køleskabet i 4-6 timer, så de stivner.

Læg 2 blade husblas i koldt vand. Tø bærrene op og kog dem med 3 spsk sukker og 2 spsk citronsaft i 5 min. Pres blandingen igennem en sigte, så saften opsamles i en skål. Gem evt. bærrene til senere - se Tip t.v. Pres husblassen for væde og smelt den i den varme bærsaft under omrøring. Lad det køle af på køkkenbordet i ca. 30 min., inden saften hældes over den stivnede panna cotta.

Pynt med friske bær og sæt glassene tilbage på køl i 3 timer, så coulisen med de friske bær stivner - det tager et par timer. Kom dem i en kold køletaske og tag dem med ud på picnic.

Vild med bær? Få opskriften på de fineste små tærter med bær og vaniljecreme. De er også perfekte til picnickurven

Læs også