pandekager
Desserter

Pandekager med vaniljecreme og bær

Den søde vaniljecreme gør pandekagerne eksklusive og opgraderer dem til en dessert, der er værdig til at blive serveret for sommerens fineste gæster. Her får du opskriften på pandekager med vaniljecreme og bær

Pandekager med vaniljecreme og bær til 6 personer

Tid: 45 minutter. Hviletid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL PANDEKAGER
4 æg
2 dl kærnemælk
400 g hvedemel
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
skal af 1 usprøjtet citron
2 dl øl
2 dl sødmælk
smør til stegning
 
VANILJECREME
korn af 1 vaniljestang
2½ dl double cream 48 % eller piskefløde
1 spsk. flormelis
 
TIL SERVERING
300 g bær, f.eks. hindbær og blåbær
flormelis
evt. usprøjtede spiselige blomster, f.eks. hornviol og hjulkrone
 
PRØV OGSÅ: Pandekager med nøddeskum og karamel
 

Opskrift - sådan laver du pandekager med vaniljecreme og bær

 
1 PANDEKAGERPisk æg og kærnemælk sammen i en stor skål. Sigt melet ned i skålen, mens du pisker. Pisk sukker, salt og fintrevet citronskal i.  Pisk øl og sødmælk i. Lad dejen hvile i 30 minutter.
Smelt lidt smør på en pande. Hæld dej på panden, og vip rundt, så dejen fordeler sig. Bag, til pandekagen er gylden; vend den, og bag på den anden side. Fortsæt, til al dejen er brugt.
 
2. VANILJECREME: Pisk vaniljekorn, double cream og flormelis sammen med en elpisker til en meget stiv creme.
 
Anret de varme pandekager med vaniljecreme, bær, lidt sigtet flormelis og evt. spiselige blomster.
 
PRØV OGSÅ: Hvis chokolademousse med friske bær
 
 
 
Læs mere om: