Desserter

Pandekager med skovbærpuré

Tirsdag efter fastelavn er Pandekagedag, en hyggelig og velsmagende tradition. Dyrk traditionen og bag pandekager i eftermiddag. Her får du opskriften

150 g hvedemel
1 spsk. sukker
1-2 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 dl mælk
1½ dl hvidtøl eller alm. pilsner
2-3 æg (str. M/L)
1 spsk. neutral olie
smør til stegning
SKOVBÆRPURÉ:
ca. 150 g frosne skovbær
2 spsk. (rør)sukker
revet skal af 1 lille økocitron
½ tsk. vaniljepulver
eller -sukker
TILBEHØR:
flormelis, honning
eller vaniljeis

Pisk alle dele til dejen sammen med elpisker. Lad den stå i ½-1 time, så er pandekagerne lettere at bage. Smelt lidt smør at have stående i en lille kande, klar til brug, eller brug flydende fedtstof. Varm panden godt op, kom lidt fedtstof på, og hæld et tyndt lag dej på. Vip panden, så det fordeles. Vend pandekagen, når den er lysebrun, og bag den anden side. Hold pandekagerne varme under et viskestykke, eller lun dem bagefter i ovnen. Spis dem med sukker og den friske marmelade.
Kom de frosne bær i blender sammen med sukker og citronskal. Kør det helt cremet. Smag til med vanilje og evt. mere sukker, men det skal ikke være for sødt. Kan holde sig i køleskab i en lille uge.
Opskriften er til 4 personer

Læs mere om: