Desserter

Pandekager med marinerede kirsebær

af Camilla Zarah Lawes 19. august 2011
Foto: Lars Ranek
De små tykke pandekager er en vidunderlig dessert eller guf til kaffen eller teen. Nyd dem lune med lidt marinerede danske kirsebær

(10-12 pandekager/4-6 personer)PANDEKAGER:2 æg120 g sukker½ stang vanilje200 g hvedemel2 tsk. bagepulver2 dl kærnemælk20 g smeltet smørlidt neutral olie og smør til stegning

MARINEREDE KIRSEBÆR:½ dl vand125 g rørsukker½ vaniljestang + resten af bælgen fra vaniljen tilpandekagerne500 g kirsebær med sten

Pisk æggene godt med sukker. Skrab kornene ud af vaniljebælgen, og gem bælgen til kirsebærrene. Kom vaniljekornene i æggemassen. Rør godt. Bland hvedemel og bagepulver. Sigt det i æggeblandingen, og rør godt til en tyk, sej masse. Hæld kærnemælken i, mens du rører, og rør smørret i. Dejen skal være meget tyk - justér evt. med lidt hvedemel eller kærnemælk. Sæt dejen på køl i en time.Kog vand, sukker og vaniljebælg og vaniljekorn til en sukkerlage. Tilsæt kirsebærrene, når sukkeret er smeltet, og lad det koge i 2 minutter. Afkøl bærrene i lagen.Varm en pande op med lidt smør og olie. Hæld dejen på i klatter, og bag pandekagerne i 2-3 minutter på hver side, til de er lækre gyldne (10-12 stk. i alt). Servér de lune pandekager med de marinerede kirsebær.