pandekager
Desserter

Pandekager med bærskum

af Camilla Zarah Lawes 22. marts 2022
Foto: Lars Ranek
Servér de store, tynde pandekager med bærkompot og flødeskum eller en lækker is.
20 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 4 æg
  • 5 dl økologisk sødmælk
  • 3 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie

Endvidere

  • solsikke- eller vindruekerneolie + 25 g smør til stegning

Bærkompot:

  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g blåbær, frosne eller friske
  • 4 spsk. sukker
  • ½ stang vanilje

PRØV OGSÅ: Chokolade-pandekager med chokolade  

Opskrift - sådan laver du pandekager med bærskum

1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld pandekage dejen i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet. Rør i dejen inden bagning. Opvarm en 22-24 cm stor pande. Hæld lidt olie og en klat smør på, så dine pandekager ikke brænder fast. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, og vip panden hurtigt, så dejen udfylder hele fladen i et tyndt lag. Vend din pandekager, når den er faste.

2. Læg de færdigbagte pandekager under et lag sølvpapir, så de holdes varme. Pisk fløden til skum. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er opløst.

3. Servér dine pandekager lune med bærkompot og flødeskum eller is.