pandekager
Desserter

Pandekager med bærskum

af Camilla Zarah Lawes 17. februar 2012
Foto: Lars Ranek
Servér de store, tynde pandekager med bærkompot og flødeskum eller en lækker is.

Pandekager 20-25 stk.

 

DET SKAL DU BRUGE

200 g hvedemel½ tsk. salt2 spsk. sukker1 tsk. kardemomme4 æg5 dl økologisk sødmælk3 spsk. solsikke- eller vindruekerneolie 

Endvidere:

solsikke- eller vindruekerneolie + 25 g smør til stegning 

Bærkompot:

2½ dl piskefløde200 g blåbær, frosne eller friske4 spsk. sukker½ stang vanilje

 

PRØV OGSÅ: Chokolade-pandekager med chokolade 

Opskrift - sådan laver du pandekager med bærskum

1. Bland mel, salt, sukker og kardemomme. Pisk æg og mælk sammen, og rør det i melet. Tilsæt olien. Hæld pandekage dejen i en kande, og lad den hvile i 30 minutter i køleskabet.Rør i dejen inden bagning. Opvarm en 22-24 cm stor pande. Hæld lidt olie og en klat smør på, så dine pandekager ikke brænder fast. Hæld lidt af dejen midt på den varme pande, og vip panden hurtigt, så dejen udfylder hele fladen i et tyndt lag. Vend din pandekager, når den er faste.

2. Læg de færdigbagte pandekager under et lag sølvpapir, så de holdes varme. Pisk fløden til skum. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljekorn og vaniljebælg, til sukkeret er opløst.

3. Servér dine pandekager lune med bærkompot og flødeskum eller is.