pandekagelagkage
Desserter

Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

af Timm Vladimir 9. november 2017
Foto: Columbus Leth
Det ene lag efter det andet af ren nydelse og velsmag. Her får du opskriften på en fantastisk pandekagelagkage med creme og pocherede pærer
Pandekagelagkage med creme og pocherede pærer   Tid: 30 minutter. Hviletid: 30 minutter Antal personer: 6-8   DET SKAL DU BRUGE 4 æg 250 g hvedemel 1 tsk. sukker 1 nip salt korn af ½ vaniljestang 35 g smør 3½ dl mælk smør til stegning  
  POCHEREDE PÆRER 3 pærer 1 vaniljestang 100 g sukker 3 dl vand   VANILJECREME 4 dl double cream eller piskefløde 2 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang 2 dl cremefraiche 18 %  
  TIL SERVERING 1 lille glas brombærmarmelade 250 g friske brombær evt. rød skovsyre   LÆS OGSÅ: Pandekagelagkage med lemoncurd  

Opskrift - sådan laver du pandekagelagkage med creme og pocherede pærer

  1. Pisk æg sammen med mel, sukker, salt og vaniljekorn, til dejen er jævn. Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med mælk. Sæt dejen på køl i 30 minutter.   2. Steg ca. 15 store pandekager i smør på en pande. Lad dem køle helt af.   3. POCHEREDE PÆRER: Skræl pærerne, og skær dem i både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og -bælg, sukker og vand op i en lille gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt pærer, og lad dem simre, til de er møre. Lad dem køle af.   4. VANILJECREME: Pisk double cream til skum sammen med flormelis og vaniljekorn. Vend cremefraiche i flødeskummet med en ske.   5. SERVERING: Læg en pandekage på et fad. Smør vaniljecreme på. Gentag med endnu en pandekage. Læg en tredje pandekage ovenpå, og smør den med marmelade. Gentag i denne rækkefølge, til alle pandekagerne er brugt. Fordel den resterende marmelade og creme på toppen. Top med pocherede pærer, brombær og evt. skovsyre.   PRØV OGSÅ: Pandekager med 3 slags fyld