pæretærte
Mad

Pæretærte med marcipan

13. januar 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Uhm, pæretærte - et skønt punktum på middagen - få opskriften på en saftig pæretærte med marcipan her

Pæretærte med marcipan

DET SKAL DUB RUGE

250 g marcipan
200 g sukker
3 æg
100 g hvedemel
1 tsk. kardemomme
4 pærer
lidt smør til tærtefadet

Drys:

perlesukker

Tilbehør:

God pæresorbet

Sådan gør du:

Ælt marcipanen med sukkeret. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og rør godt. Sigt mel og kardemomme i dejen, og vend forsigtigt rundt, til du har en glat dej. Skræl pærerne; fjern kernehuset, og skær dem ud, så du har en vifte. Smør et 20 cm x 20 cm stort tærtefad med lidt smør, og fordel dejen til din pæretærte i fadet. Læg pærevifterne i dejen, og drys perlesukker over den ubagte pæretærte.
Pæretærte skal bages i en forvarmet ovn ved 180° i 40 minutter. Servér din pæretærte lun med pæresorbet til.

Læs også