Desserter

Pærekage med vanilje og karamel

af Camilla Zarah Lawes 16. september 2010
Foto: Lars Ranek
Jeg elsker karamel, og det smager skønt sammen med pærerne og al den gode vanilje. Spis kagen, som den er, eller med cremefraiche

3 pærerKARAMEL:150 g sukker2 dl kogende vandlidt citronsaftDEJ:3 æg150 g sukkerkorn af ½ stang vanilje1 tsk. flydende vanilje150 g mel200 smeltet smørENDVIDERE:1 smørsmurt form, 24 cm i diameterLad sukkeret til karamellen smelte langsomt i en gryde, og hæld kogende vand på (pas på, det ikke sprøjter på dig, brug evt. et grydelåg som skjold). Tilsæt citronsaft, og kog karamellen, til den er smeltet og jævn - det tager ca. 6 minutter. Stil det til side, og lad det afkøle let.Pisk æg og sukker sammen med en gaffel, til det er skummende og hvidt. Tilsæt vaniljekorn, flydende vanilje, mel og smør, mens du pisker (stadig med gaffel). Skær pærerne i 1 cm tykke skiver på langs, og fordel dem i bunden af formen. Hæld karamellen over, og hæld til sidst dejen over.Bag kagen i vandbad ved 180° i 30-40 minutter. Lad den afkøle let, og vend kagen ud på et fad, så pæreskiverne er på toppen af kagen.RELEVANTE LINKS