pærecrumble
Desserter

Pærecrumble med marcipan og kanel

Crumbledejen skal bare lige smuldres sammen med ingredienser, du sikkert allerede har i køkkenet i forvejen. Nemt! Her får du opskriften på pærecrumble med marcipan og kanel

Pærecrumble med marcipan og kanel

Tid: 15 minutter. Bagetid: 30 minutter
Antal personer: 6
 
DET SKAL DU BRUGE
8-10 små pærer
2 spsk. flormelis
 
 
SMULDREDEJ
200 g hvedemel
200 g koldt smør
100 g marcipan
75 g sukker
2 tsk. kanel
 
Giv et gaveabonnement på femina i julegave - lige nu sparer du 30%. Klik her >
 
TIL SERVERING
cremefraiche 18 %
 
PRØV OGSÅ: Crumble med æble og hasselnødder
 

Opskrift - sådan laver du pærecrumble med marcipan og kanel

 
1. Tænd ovnen på 180°. Skræl pærerne, skær bunden af, og fjern kernehuset nedefra med en lille skarp kniv. Sæt pærerne i et smurt ovnfast fad. Sigt flormelis over.
 
2. SMULDREDEJ: Smuldr mel, smør, marcipan, sukker og kanel sammen til en grynet blanding. Fordel smuldredejen over og ved siden af pærerne.
 
3. Bag crumblen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden. Afkøl let, og servér med cremefraiche.
 
Tip: Du kan sagtens bruge for eksempel æbler eller blommer i stedet.