pære belle helene
Desserter

Den bedste Pære Belle Helene

af Camilla Zarah Lawes 2. november 2021
Udgivet første gang d. 19. august 2010 Foto: Lars Ranek
Den klassiske Pære Belle Helene dessert har fået et lille twist hyldeblomstsaft, og en skøn smag af blomster. Pærerne kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskab i lagen.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 pærer

SUKKERLAGE

  • ½ l vand
  • 2 dl hyldeblomstsaft
  • 250 g sukker
  • ½ god vaniljestang

CHOKOLADESAUCE

  • 100 g god mørk chokolade, 70 %
  • 2 ½ dl piskefløde

TILBEHØR

  • god vaniljeis

PYNT

  • 25 g fintskåret chokolade

Opskrift - Sådan laver du en Pære Belle Helene — den bedste

  1. Skræl pærerne, og fjern kernehuset fra bunden med et parisiennejern eller en lille kniv.
  2. Kog vandet op sammen med hyldeblomstsaft, sukker, vaniljekorn og vaniljebælg. Lad lagen koge, til sukkeret er smeltet.
  3. Kom pærerne i lagen, og læg et låg af bagepapir over, så pærerne er helt dækket af lagen. Lad dem småkoge i ca. 8 minutter. Tag gryden fra varmen, og lad pærerne ligge i lagen, til de skal serveres.
  4. Hak chokoladen.
  5. Bring fløden i kog; skru ned for varmen, tilsæt chokoladen, og pisk saucen let sammen, til al chokoladen er smeltet.Anret den hele pære på en tallerken; hæld lidt af sukkerlagen over. Kom chokoladesauce ved, og anret med en stor kugle is drysset med chokolade.
  6. Servér straks.