ostelagkage
Desserter

Ostelagkage med kiwi

1. august 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne søde sag har skabt magi i luften utallige gange i 80’erne og kan sagtens gøre det igen. De friske syrlige kiwiskiver giver det helt perfekte modspil til den søde, cremede midte og den knasende bund. Her får du opskriften på ostelagkage med kiwi

Ostelagkage med kiwi til 8 personer

Tid: 25 minutter. Hviletid: I alt mindst 2½ time   DET SKAL DU BRUGE 150 g smør 300 g Digestivekiks   OSTEFYLD 4 blade husblas 400 g flødeost naturel 3 spsk. flormelis korn af 1 vaniljestang 2½ dl piskefløde 2 æggehvider   PYNT 5 kiwier   PRØV OGSÅ: Vild med ostelagkage? Så prøv fem lækre af slagsen - få alle opskrifterne her  

Opskrift - sådan laver du ostelagkage med kiwi

  1. Smelt smørret. Knus kiksene til fine krummer. Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir. Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet.   2. OSTEFYLD: Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pisk æggehviderne stive. Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen. Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i. Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet.   3. PYNT: Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.   PRØV OGSÅ: Fransk tærte med citroncreme og hindbær