Ostekage med kirsebær
Desserter

Ostekage med kirsebær

25. juli 2011
af LYNN ANDERSEN
foto: Foto: BJØRN JAKOBSEN
Tilbered det meste dagen før til denne skønne ostekage med lækker kirsebærsauce.

Tilbered det meste dagen før: Ostekage med lækker kirsebærsauce smagt til med rom.

Ostekage med kirsebær (TID: 45 min. + bagning, 12 pers.)

Ingredienser

Bund: Fyld: Pynt: 150 g digestive kiks50 g usaltet smør45 g rørsukkerSmør til formen 400 g flødeost1 dl sukker, gerne rørsukker2 dl creme fraiche1 spsk citronsaft2 tsk vaniljeessens. 1 spsk maizena250 g kirsebær2 tsk rørsukker2 spsk mørk rom50 g blåbær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.

Knus kiksene i en foodprocessor. Smelt smørret og bland det med rørsukker og kiksesmulderet.

Smør en springform, diam. 22 cm, og tryk kiksblandingen ud i bunden. Bag den i ca. 8 min. og afkøl.

LÆS OGSÅ: Lagkage med kirsebær

Pisk flødeosten med sukker med en håndmikser, indtil blandingen er klumpfri.

Tilsæt cremefraiche, citronsaft og vanilje.

Fordel osteblandingen på den bagte tærtebund og stil i køleskab mindst 4 timer, gerne natten over.

Pisk maizena med ½ dl vand i en lille gryde.

Halver og udsten kirsebærrene og kom endnu ½ dl vand og sukker i gryden.

LÆS OGSÅ: 5 lækre opskrifter med sommerens kirsebær

Rør rundt og kog op, tilsæt mere vand, hvis det bliver for tykt.

Fjern gryden fra varmen efter ca. 1 min., og tilsæt rom.

Afkøl saucen, inden den forsigtigt hældes ud over kagen, der pyntes med blåbær lige før servering.